Nikola Vučević (AFP)
Nikola Vučević (AFP)

Dobar za Ol-star NBA lige, ne i za najboljeg u Crnoj Gori: KSCG opet prevideo Vučevića

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.12.21. | 10:03

Centru Čikaga izbeglo priznanje KSCG za najboljeg igrača u inostranstvu

Nikola Vučević je ove godine drugi put dodirnuo zvezde - na Ol-star utakmici NBA lige. Jedini je crnogosrki košarkaš koji je bio pozvan na najpriznatije okupljanje igrača najjače lige na svetu. Ne jednom, nego dvaput, jer je prethodno bio učesnik ol-stara 2019.

Čikago, između ostalih i na njemu pokušava da sagradi drugu šampionsku generaciju u istoriji franšize, tri decenije posle one najbolje koja je ikada kročila na parkete NBA, sa Majklom Džordanom na čelu.

Izabrane vesti

Ali, sva ta dostignuća nisu bila dovoljna da jedan od najcenjenijih NBA centara bude izabran za najboljeg crnogorskog košarkaša u inostranstvu od strane matičnog Košarkaškog saveza Crne Gore, već Bojan Dubljević, centar Valensije, koji je četvrti put zaredom proglašen za najboljeg (prošle godine nije održana ceremonija zbog korona virusa).

Za trenera godine proglašen je Boško Radović, selektor reprezentacije Crne Gore koja nije uspela da se plasira na Evrobasket, ali je s polovičnim učinkom (1-1) startovala u kvalifikacijama za Mundobasket. Neupućeni bi u ovom slučaju rekli da je iznenađenje, jer je Zvezdan Mitrović iscrtao Monaku put do istorijskog uspeha, odnosno osvajanja Evrokupa i premijernog plasmana u Evroligu, dok je Dejan Radonjić Crvenu zvezdu vodio do triple krune (ABA liga, Kup Radivoja Koraća, Superliga KLS), prve posle četiri godine. Ipak, u pravliniku o nagradama KSCG piše da u konkurenciju za trenera godine ulaze stručnjaci koji rade u Crnoj Gori ili su uključeni u rad reprezentacije.

NAJBOLJI CRNOGOSRKI IGRAČI U INOSTRANSTVU

2021. Bojan Dubljević

2020. -

2019. Bojan Dubljević

2018. Bojan Dubljević

2017. Bojan Dubljević

2016. Nikola Vučević

2015. Blagota Sekulić

2014. Nikola Vučević

2013. Bojan Dubljević

2012. Nikola Peković

2011. Nikola Peković

2010. Nikola Peković


tagovi

Nikola VučevićBojan Dubljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara