Demar Derozan (©Reuters)
Demar Derozan (©Reuters)

Dobitak za Sparse: Derozan ostaje za 27.700.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.11.20. | 22:12

Američki šuter ostaje na istoj adresi još jednu godinu, mada postoji i opcija da bude trejdovan

Prva ideja Los Anđeles Lejkersa bila je da krene po Demara Derozana, ali kako opipavanje pulsa nije dalo konkretnog rezultata, krenulo se ka Denisu Šrederu, koji je načelno dogovorio trejd u redove aktuelnog prvaka NBA lige. Ubrzo zatim stigla je potvrda da Derozan ostaje član San Antonija još jednu godinu.

Naime, Derozan je iskoristio opciju automatskog produžetka saradnje na još jednu godinu i za to će da zaradi 27.700. dolara. Nije mala para, ali San Antoniju je Derozanov kvalitet od velike važnosti, pogotovo od momenta kada je Dedžonte Mari pretrpeo kidanje prednjeg ukrštenog ligamenta zbog čega je propustio kompletnu sezonu 2018/19. U prošloj je beležio 22,1 poen, 5,6 asistencija, i 5,5 skokova, zbog čega je bio najbolji igrač Sparsa, a u poslednje tri godine propustio je ukupno samo deset utakmica!

Izabrane vesti

Ipak, prošla sezona generalno nije bila dobra za San Antonio pošto se nije plasirao u doigravanje (skor 32-39, 11. mesto na Zapadu) i klub se odlučio da polako krene u rekonstrukciju i zato se ozbiljno pričalo o tome da se Derozan trejduje kako bi se dobila solidna zaliha za budućnost. Derozan je u međuvremenu odlučio da ostane, što znači da će ponovo da ima ulogu lidera tima. Naravno, osim ako San Antonio ne odluči da ga se reši kroz trejd, što je takođe opcija.

S druge strane, Sparsi će verovatno trejdovati Lamarkusa Oldridža čiji bi boravak u klubu mogao da se završi posle pet godina.



tagovi

Demar DerozanNBA Free Agency

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara