Donovan Mičel (©AFP)
Donovan Mičel (©AFP)

Dobra vest za Jutu, Donovan Mičel spreman za drugi meč sa Grizlisima

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.05.21. | 01:38

Memfis je napravio brejk na startu serije i priredio najveće iznenađenje na otvaranju plej-ofa

Iznenadio je Memfis Jutu na startu plej-ofa i slavio u Solt Lejk Sitiju (112:109). Ipak, Džezeri su bili bez pomoći najboljeg igrača Donovana Mičela. To neće biti slučaj u drugoj utakmici, u kojoj će četa Kvina Snajdera imati imperativ pobede. Sjajni bek i najbolji strelac ekipe (26,4 poena po meču) se oporavio od povrede i spreman je za svoj prvi nastup u ovogodišnjem doigravanju.

04.00: (1,80) Denver (12,5) Portland (2,25)

Izabrane vesti

Završili su Memfis Grizlisi regularni deo sezone kao deveti na Zapadu (38-34), Juta je bila prva (najbolji skor u čitavoj ligi - 52-20). Morala je ekipa iz Tenesija u plej-in, gde je najpre savladala San Antonio, a potom i Golden Stejt, pa je izborila plasman u doigravanje. Na startu ih je dočekala ekipa sa najboljim učinkom u NBA ove takmičarske godine, ali to nije sprečilo Grizlise da dođu do brejka.

Blistali su Dža Morant (26 poena) i Dilon Bruks (31), dok Snajderovoj ekipi nije pomogla ni dobra rola Bojana Bogdanovića (29). Videlo se da joj ipak nedostaje Mičel, koji je spreman da vrati stvari na svoje mesto.

Svojevremeno 13. pik sa NBA drafta (2017. godine) je propustio 19 utakmica u regularnom delu sezone zbog povrede. Pretrpeo je uganuće zgloba tokom utakmice sa Indijanom 16. aprila i od tada se nije vraćao na teren. Očekivalo se da će biti spreman za start doigravanja, ali je ipak propustio prvi meč sa Memfisom. Sada se vraća da pogura tim sa najboljim skorom u ligi ka polufinalu Zapada, a koliko je bitan za Džezere možda najbolje opisuje komentar centra Jute Rudija Gobera na informaciju da će Mičel propustiti prvi susret u seriji.

"Nadam se daće biti spreman za sledeći meč. To je jedino što me brine", izjavio je Francuz.

Drugi okršaj u Solt Lejk Sitiju na programu je u noći između srede i četvrtka (04.00).



tagovi

NBA plej-ofJuta DžezMemfis GrizlisDonovan Mičel

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara