Stefan Jović (©MN Press)
Stefan Jović (©MN Press)

Dobra vest za Orlove: Jović u sastavu

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.02.23. | 00:00

Selektor Svetislav Pešić moći će da računa na iskusnog plejmejkera u ključnom meču kvalifikacija za Mundobasket protiv Velike Britanije

Košarkaška reprezentacija Srbije u ponedeljak (20.00) u dvorani Aleksandar Nikolić igra ključni meč za odlazak na Mundobasket ove godine (od 25. avgusta do 10. septembra) u Japanu, Filipinima i Indoneziji. Velika Britanija mora da se pobedi u Beogradu posle poraza u Grčkoj pre tri dana. Prva meč lopta je propuštena u trileru u Atini, sada je druga, poslednja.

Selektor Svetislav Pešić je imao mnogo problema oko sastava. Neće biti centra i krila CSKA iz Moskve Nikole Milutinova i Dejana Davidovca, ali je dobra vest da je plejmejker Stefan Jović spreman. Kao što se ranije najavljivo pojačanje je bek Fenerbahče Marko Gudurić koji je posle meča njegovog kluba sa Partizanom u četvrtak ostao u Beogradu.

Izabrane vesti

Za ovaj meč Orlovima su se pridružili i igrači Partizana i Crvene zvezde, Aleksa Avramović i Uroš Trifunović iz crno-belog tabora i Luka Mitrović, Filip Petrušev i Ognjen Dobrić iz crveno-belog.

Konačnih 12 koji će imati imperativ pobede pred, nadamo se, punom dvoranom Pionir su: Stefan Jović, Uroš Trifunović, Aleksa Avramović, Marko Gudurić, Aleksa Radanov, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Boriša Simanić, Dušan Ristić, Filip Petrušev, Marko Jagodić Kuridža i Luka Mitrović.

Zanimljivo, na spisku nema Nemanje Nedovića, iako je bio na preliminarnom spisku od 24 igrača.

Selektor Pešić veruje u pobedu za kraj maratonskih FIBA kvalifikacija.

"Došao je kraj kvalifikacija koje traju veoma dugo i po prvi put su u ovom formatu. Sada sve staje u jednu utakmicu u kojoj tražimo pobedu i potvrdu truda koji je uložilo više od 40 igrača za godinu i po dana. Prvu meč loptu u Atini nažalost nismo iskoristili, sada je u ponedeljak pred nama nova šansa koju smo zaslužili. Važno je da ovih šest igrača što su se priključili posle obaveza u Evroligi što je bolje uključimo u sistem igre. Dobra stvar je što su oni već igrali u ovim kvalifikacijama i poznaju principe koje pripremamo. Velika Britanija će biti rasterećena i spremna da iskoristi svaku šansu koja joj se ukaže. Zbog toga, zbog uloga koji je na stolu, maksimalna koncentracija i maksimalan pristup tokom svih 40 minuta moraju biti prisutni. Nadamo se da će i publika prepoznati da nam je podrška potrebna i da će doći da pozdravi ne samo 12 igrača koji će biti u sastavu, već sve igrače koji su dali svoj doprinos reprezentaciji Srbije u ovim kvalifikacijama", istakao je Pešić.

Ponedeljak, 20.00: (1,85) Srbija (hendikep -32,5) Velika Britanija (1,85)

Podsetimo, Orlovima pobeda nad Velikom Britanijom garantuje plasman na Mundobasket, ali i da u slučaju poraza, o kojem niko ne razmišlja, Srbija može na planetarnu smotru ukoliko Belgija izgubi od Turske u Monsu.



tagovi

Stefan JovićSvetislav PešićMundobasket 2023Kvalifikacije za Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara