Donovan Mičel ©AFP
Donovan Mičel ©AFP

Dobre vesti: Mičel lakše povređen

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.04.21. | 16:26

Najbolji strelac Jute je nezgodno doskočio tokom susreta sa Indijanom, izvrnuo je zglob, ali nije došlo do većeg oštećenja

Brojne povrede su obeležile dosadašnji tok sezone u NBA ligi, a sinoć su se u Juti zabrinuli da bi na duži vremenski period mogli da ostanu bez prve zvezde Donovana Mičela. Nezgodno se dočekao sjajni bek Džezera sredinom treće četvrtine utakmice sa Indijanom, nije mogao da se osloni na desnu nogu, pa su mu saigrači pomogli da napusti teren. Ipak, danas je odrađena i magnetna rezonanca povređenog zgloba i utvrđeno je da nema većih oštećenja, te će se 24-godišnji košarkaš ubrzo vratiti na parket, prenosi Adrijan Vojnarovski.

22.30: (2,60) LA Lejkers (13,0) Juta (1,60)

Izabrane vesti

Gust i naporan raspored, kratka pauza između sezona i nedovoljno kvalitetne pripreme dovele su do velikog broja povreda u najjačoj košarkaškoj ligi na planeti. Još ranije su sezonu okončali igrači poput Markela Fulca iz Orlanda, Tomasa Brajanta iz Vašingtona i Spensera Dinvidija iz Bruklina, dok su prinudne pauze imali Bogdan Bogdanović, Džoel Embid, kao i Kevin Durent, Lebron Džejms i Entoni Dejvis koji se još uvek nisu vratili na teren. Bek Denvera Džamal Mari je nedavno pretrpeo povredu zbog koje se neće vraćati u stroj do kraja takmičarske godine, potencijalno i duže, pa je postojala bojazan da bi i tim sa najboljim učinkom u ligi mogao da ostane na dužio period bez Mičela.

Ipak, još sinoć su se pojavile optimistične informacije, pretpostavke da je došlo samo do uganuća zgloba, a one su nakon odrađene magnetne rezonance i potvrđene. Drugi strelac lige od Ol-star pauze (30 poena po meču) će propustiti nekoliko utakmice Jute, pa će uskoro ponovo biti na raspolaganju treneru ekipe iz Solt Lejk Sitija Kvinu Snajderu.

Mičel je u NBA stigao 2017. godine. Bivši igrač Luivila je odabran kao 13. pik na draftu od strane Denver Nagetsa, ali je ubrzo trejdovan u Jutu u zamenu za Trejla Lajlsa i Tajlera Lajdona. U prvoj sezoni izabran je u petorku najboljih novajlija, a pobedio je i na takmičenju u zakucavanjima. U poslednje dve godine učestvovao je i na utakmicama svih zvezda, a u tekućoj sezoni u proseku beleži 26,4 poena i 5,2 asistencije po meču.



tagovi

Juta DžezDonovan Mičel

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara