Koprivica, Glas, Avramović i Madar (© Star sport)
Koprivica, Glas, Avramović i Madar (© Star sport)

Dobre vesti za Obradovića: Koprivica i Madar spremni za Šlonsk

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.03.22. | 09:55

Crno-beli su u punom sastavu otišli za Poljsku gde u sredu od 16.45 igraju meč 16. kola Evrokupa

Posle sigurne pobede protiv Igokee u ABA ligi, Partizan je u nedelju popodne odradio poslednji trening u Beogradu, a onda krenuo put Poljske na okršaj 16. kola Evrokupa. Protivnik je Šljonsk koji je savladan u prvom međusobnom susretu, a pred put glavno pitanje za trenera Željka Obradovića je bio zdravstveni bilten. Naime, na prošlom meču neugodne udarce zadobili su Balša Koprivica i Jam Madar. Mladi centar je uz bolnu grimasu napustio parket tokom treće deonice i više se nije vraćao. Tokom nedelje su odrađeni dodatni pregledi, a vesti su očigledno dobre.

Obojica su premni za naredne izazove u crno-belom dresu.

Izabrane vesti

"Dobro su, trenirali su normalno", rekao je Obradović.

Na prvoj utakmici ova dva tima viđen je neočekivano dramatičan finiš. Poljaci se nisu predavali tokom čitavog meča i skupo su prodali kožu pošto je utakmica okončana rezultatom 75:73.

"Upravo ta činjenica iziskuje da budemo maksimalno spremni. Moramo da shvatimo da u oba takmičenja u kojima igramo nema slabog protivnika. Oni su specifičan tim jer igraju odbranu na piku na veoma specifičan način. To je najbitnije što se narednog protivnika tiče, a ostale karakteristike već znamo".

Ušao se u sam finiš prve faze takmičenja. Partizan ima još da odigra sa Šljonskom i Trentom u Italiji i posle toga gleda na narednog protivnika koji stiže iz Grupe B. U ovom momentu to bi bio Ulm, ali situacija u tamošnjoj grupi još treba da se rasčivija.

"Ne gledamo drugu grupu, samo naše utakmice pratimo, kada se sve bude završilo videćemo sa kim igramo".

Mnogi se i dalje sećaju Partizana u Litvaniji kada je Lijetkabelis deklasirao crno-bele. Četa Željka Obradovića je tada sjajno odigrala protiv Zvezde, a onda ostala bez gasa protiv tima Nenada Čanka.

"Nadam da neće biti pada, to je ono na čemu insistiramo. Reagovali smo posle Lijetkabelisa, u ovom slučaju imamo više vremena za spremanje meča, tada je bilo manje od 48 sati. Uvek je najvažnija motivacija i koncentracija. Ako budemo na nivou poslednje tri utakmice mislim da ćemo odigrati dobar meč", zaključio je Obradović.

16.00 (1.35) Borac (16.00) Split (3.50)

Alen Smailagić je takođe istakao da ekipa ne sme da se opusti, ali da i u tom slučaju ima ko da povuče ručnu - Željko Obradović.

"Ne smemo da se opuštamo, imamo par dorbih utakmica koje smo odigrali, a imamo i trenera koji će da nas vrati na mesto ako se slučajno opustimo. Mislim da smo bolja ekipa nego što smo bili na prvom meču protiv Šljonska. Imamo još šest utakmica u ABA ligi i Evrokoupu da popravimo formu dodatno, nadam se da ćemo to raditi pobedama, a ne porazima. U svlačionici za sada ne pričamo o drugim timovima i eventualnim protivnicima. Kocentrisani smo na sebe jer imamo još dosta toga da naučimo", rekao je Smailagić.


tagovi

KK PartizanJam MadarBalša KoprivicaŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara