""
""

Dobrodošli u zemlju košarke! Devojke imaju bronzu!

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.08.16. | 18:05

Ženska košarkaška reprentacija savladala Francusku u borbi za treće mesto i osigurala Srbiji osmu medalju - 70:63

Magično leto srpske košarke dopunjeno je bronzanom medaljom lavica Marine Maljković! Ženska košarkaška reprezentacija naše zemlje vratiće se iz Rija sa bronzanim odličijem posle fantastične partije protiv Francuske –  70:63 (18:10, 9:17, 28:15, 15:21)

Definitivno, Marina Maljković pripada ženskom košarkaškom kremu, a aktuelna generacija ima sve predispozicije da stane rame uz rame sa timom koji je svojevremeno predvodila Anđelija Arbutina. Naša zemlja ponovo ima medalju u ženskoj košarci, prvu od srebra u Seulu 1988.godine.

Izabrane vesti

Evropske šampionke su u reprizi prošlogodišnjeg finala Starog kontinenta ponovo pokazali da imaju ono što se ne stiče treninzima i napornim radom – šampionsku crtu velikana. Igra je ponovo bila raznovrsna, odbrana utegnuta kao tambura, a napad protkan individualnim kreacijama Ane Dabović i Jelene Milovanović. Perfektno izdanje viđeno je u trećoj četvrtini kada su izabranice Marine Maljković poput brzog voza pregazile Francuskinje. Deficit od tri poena (37:40) serijom 16:0 pretvorili su u veliko vođstvo.

Bio je to više nego jasan dokaz da su sestre Dabović, Jelena Milovanović, Radočaj i Čađo spremne da pišu istoriju. I ispisale su je.

Možemo da kažemo da su nekad bile brzoplete, ali naše devojke su bile toliko hrabre i precizne da su u odlučujućim momentima trojkama lomile vrat rivalu. U trenucima krize naizmenično su povlačile Jelena Milovanović, Čađo, Ana i Milica Dabović.

Uspeli su na kolektivni duh da prebrode krizu iz druge četvrtine, kada su Francuskinje ofanzivnim skokovima topile prednost i pretile da ponište odličan početak Jelene Milovanović.

Bio je u stvari početak iz snova. Pelcer odbrane iz muške reprezentacije kao da se našao u rukama izabranica Marine Maljković. NBA odbranom su iz ritma izbacile Francusku iz ofanzivne ravnoteže. Dozvolile su im samo deset postignutih poena.

Imale su naše gracije i dvocifrenu prednost. Ipak, na odmor se otišlo u egalu... Kada je postalo gusto videli smo surovu demonstraciju moći. Dvogodišnji rad Marine Maljković kao da je bio utkan u seriju od 16:0. Bilo je tu svega. Karaktera, magije, ponosa i pobedničkog duha.

Brzale su naše reprezentativke u samom finišu. U želji sda što pre reše gubile su lopte, ali je Francuska mogla samo da zapreti. Srbija je dobila i osmu olimpijsku medalju.

Najefikasnija u redovima naše selekcije bila je Jelena Milovanović sa 18 poena, Sonja Petrović i perfektna Danijel Pejdž su donele deset.

Srbijo, budi ponosna. Objedinila si medalje na košarkaškim turnirima. To su, svojevremeno, mogli samo Amerika i Sovjetski  Savez.


tagovi

SrbijaRio 2016Milica DabovićMarina MaljkovićFrancuskaEvropaDragan ĐilasAna Dabović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara