Detalj pre utakmicu Srbije i Grčke (©FIBA Basketball)
Detalj pre utakmicu Srbije i Grčke (©FIBA Basketball)

Dogovoreno: Srbija sa svih 14 igrača protiv Grčke

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.08.23. | 16:28

I domaćin će imati dužu klupu, Papanikolau ne igra

Srbija iščekuje start Akropolis kupa kako bi videla košarkašku reprezentaciju na delu prvi put nakon više od pet meseci, tačnije još od pobede nad Velikom Britanijom. Orlovi su se ponovo vratili u Grčku (TV Sportklub, 18.45), od koje su poraženi pred finalni okršaj sa Britancima kojim su overili vizu za Mundobasket, s tim što su sada okolnosti drugačije.

Utakmica nema takmičarski značaj, mada će verovatno na parketu biti kao da jeste. Ono što će takođe biti drugačije u odnosu na februarski sudar u kvalifikacijama je i broj igrača koje će selektori imati na raspolaganju. Naime, selektori dve selekcije dogovorili su da za duel prijave po 14 igrača, što znači da će Svetislav Pešić na raspolaganju imati sve kandidate koje je i poveo na put.

Izabrane vesti

Uz kapitena Bogdana Bogdanovića u kombinaciji su još Stefan Jović, Aleksa Avramović, Nemanja Nedović, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Aleksa Radanov, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Nikola Jović, Dušan Ristić, Nikola Milutinov i Boriša Simanić. Za ove dve utakmice nema povređenih Alena Smailagića i Uroša Trifunovića, te Dušana Beslaća i Nikole Topića.

Što se Grčke tiče, Dimitris Itudis odlučio je da ipak poštedi Kostasa Papanikolaua koji je propustio trening u ponedeljak zbog grča u donjem delu leđa. Nema ni centra Jorgosa Calburisa, s tim da će prvi meč na pripremama za Helene odigrati Joanis Papapetru.

Srbija će posle Grčke ukrstiti koplja sa Italijom, a duel se igra u sredu takođe od 18.45. Uoči večerašnjeg susreta minutom ćutanja svi u Oaki odaće poštu navijaču AEK-a ubijenom u jučerašnjoj tuči huligana iz Hrvatske i Grčke.

-------------------------

GRČKA - SRBIJA (TV Sportklub, 18.45)

OAKA Arena, Atina;

Kapacitet: 19.443.

GRČKA: Vokap, Lucis, Moraitis, Larencakis, Bohoridis, Toliopulos, Papaetru, P. Kalaicakis, Rogavopulos, T. Adetokunbo, Agravanis, Mitoglu, Papajanis, Hacidakis.

SRBIJA: Bogdanović, S. Jović, Avramović, Nedović, Gudurić, Marinković, Radanov, Dobrić, Davidovac, Petrušev, N. Jović, Ristić, Milutinov, Simanić.



tagovi

košarkaška reprezentacija Srbijekošarkaška reprezentacija GrčkeSvetislav PešićDimitris ItudisBogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara