(©Reuters)
(©Reuters)

Dončić brutalnim tripl-dablom ugasio Kingse, Bogdan nikad gori

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.08.20. | 23:43

Srpski as pružio jednu od najslabijih partija u karijeri...

Sakramento KIngsi doživeli su treći vezani poraz otkako se vratila NBA liga, čime nestaje njihova poslednja nada da bi mogli da završe u plej-ofu. Bolji od čete Luka Voltona bio je Dalas rezultatom 114:110 i to posle dodatnih pet minuta (95:95).

Nadali smo sjajnom okršaju našeg Bogdana Bogdanovića i jednog od najboljih igrača sveta - Luke Dončića, međutim bio je to neravnopravan obračun. Bogdan je pružio verovatno najslabiju partiju otkako je stigao u NBA ligu (tri poena, tri skoka i dve asistencije), dok je slovenački reprezentativac još jednom bio brutalan - 34 poena, 20 skokova i 12 dodavanja!

Izabrane vesti

Koliko je Bogdanović bio loš najbolje će oslikati sledeći podatak: sve do šest sekundi pre kraja srpski as šutirao je iz igre 0/14 i kraj svog imena imao nula poena?! Da je samo još jednom promašio oborio bi rekord NBA lige po broju uzastopnih promašaja bez postignutog koša. Ovako, samo je izjednačio taj negativni rekord. Pre njega slično su se "proslavili" Belus Smavli (1947) i Dino Rađa (1993).

Bogdan je potom ubacio poslednji šut Sakramenta na utakmici (za tri poena), međutim to nikako ne može da popravi utisak.

Nemanja Bjelica bio je puno bolji, zabeležio je dabl-dabl sa klupe - 12 koševa i 13 skokova. Kod Kingsa najbolji je bio Dearon Foks koji je brojao do 28. Badi Hild ubacio je 21 poen.

Kod Mevsa Luka Dončić savakako bez konkurencije, ali podršku su mu pružali Kristaps Porzingis i Tim Hardavej sa pčo 22 poena.

U prvom meču večeri Bruklin Netsi savladali su Milvoki Bakse sa 119:116. Sedam sekundi pre kraja koš odluke postigao je Geret Templ. On je utakmicu završio sa 19 poena. Najefikasniji kod pobednika bio je Timoti Luvavu sa 26 poena. U pitanju je bivši igrač Mege...

U poraženom sastavu Janis Adetokumbo sakupio je 16 poena i sve u prvom poluvremenu...


tagovi

Bogdan BogdanovićLuka DončićNenad Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara