Luka Dončić u prodoru (©AFP)
Luka Dončić u prodoru (©AFP)

Dončić dobro razgazio nove patike, ali nije pregazio Voriorse: Perfektan početak Dalasa, pa sunovrat u poraz (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.05.22. | 05:48

Slovenački as ubacio 42 poena, Mavsi vodili 19 razlike, ali Golden Stejt ima 2:0 u pobedama

Dobio je Luka Dončić svoje "Džordanke", nazvane Luka 1. Protiv Jute, u prvom kolu plej-ofa nosio je crne, a u drugom meču finala Zapadne konferencije promovisao je belu verziju. Za razliku od prve, ova mu nije donela sreću.

Dalas je fantastično počeo meč sa Golden Stejtom u San Francisku. Sipali su gosti trojke kao u transu, pogodili ih čak 15 iz 27 pokušaja tokom prvog poluvremena, u kom su ubacili neverovatnih 72 poena, ali onda su stali. Kao da su se uspavali u svlačionici tokom pauze između dva poluvremena. Iako je Dončić nastavio u istom ritmu, pa na 24 poena iz prvog dela dodao još 18 u drugom, a pratili ga raspoloženi Džalen Branson i Redži Bulok, gosti u odbrani nisu imali rešenje za Stefa Karija, Džordana Pula, Kevona Lunija, Kleja Tompsona i sve ostale probuđene Ratnike. Sunovrat Mavsa počeo je u trećoj deonici i bio je brz. Ispustili su 19 poena prednosti i na kraju ponovo izgubili. Košarkaši Golden Stejta su iz napada u napad podizali publiku na noge i uz ovacije napustili halu. Pobedom 126:117 Voriorsi su poveli 2:0 u seriji koja se u ponedeljak i sredu nastavlja u Dalasu.

Izabrane vesti

Teško će biti Mavsima da se vrate u život i borbu za veliko finale učine zanimljivijom. Kada nisu uspeli da slave u ovom susretu, pitanje je šta im je onda potrebno. Za pohvalu je značajno popravljen šut u odnosu na prvi duel, međutim, moraće Džejson Kid i njegovi saradnici da pronađu rešenje za bolju igru svog tima u odbrani ukoliko misle da nešto promene u odnosu snaga. U ovom trenutku Golden Stejt više deluje kao šampionski tim, iako mu nedostaju trojica igrača - Pejton, Igudala i Vajzman naspram Dalasu odsutnog samo Hardaveja.

Sjajno su gosti otvorili utakmicu, po pet poena Dončića, pa Bransona doneli su im prednost 10:2 u uvodnim minutima, Razlika je sve više rasla, a dvaput je dostigla maksimalnih +19 (53:34 i 67:48). Na poluvremenu je rezultat glasio 72:58. Bio je to povod za Stiva Kera da trgne svoje košarkaše. Uspeo je nekada sjajni šuter Čikago Bulsa i San Antonija u tome. Pored konstantno najboljeg Karija, koji je prvo poluvreme završio s 20 poena, u nastavku su se rastrčali i drugi. Popravili su domaćini procenat šuta, koji je na kraju iznosio 56,1 odsto iz igre i okruglo 50% za tri poena (14:28).


Kari je meč završio sa 32 poena, 8 skokova i 5 asistencija. Džordan Pul je ubacio 23, Kevon Luni 21, uz 12 skokova, Endrju Vigins 16 (12 u prvom poluvremenu), Klej Tompson 15, Oto Poreter 11...

Procenat Dalasovog šuta pao je u drugom delu meča i na kraju bio 47.4 odtsto iz igre i 46,7% za tri (21/45).

Na Dončićevih 42 poena, 8 asistencija i 5 skokova nadovezao se Džejlen Branson sa 31 poenom, 7 skokova i 5 asistencija. Redži Bulok je ubacio 21 poen, ali samo još Dorijan Fini-Smit imao je koliko-toliko zapažen užčinak sa 10 poena i 8 skokova.

Srpski košarkaši Boban Marjanović iz Dalasa i Nemanja Bjelica iz Golden Stejta još jednom su ove sezone odlukom trenera meč presedeli na klupi.

NBA, FINALE ZAPADA - DRUGI MEČ

Golden Stejt - Dalas 126:117 /ukupno 2:0/

/Kari 32 - Dončić 42/


tagovi

plej-of NBA ligeNBA ligaLuka DončićStef KariDalasGolden Stejt VoriorsDalas Maveriks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara