Vlade Divac (©Reuters)
Vlade Divac (©Reuters)

Dončić mu došao glave: Divac otišao iz Kingsa

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.08.20. | 07:57

Rastanak posle pet godina...

Posle pet godina na čelu sportskog sektora Sakramento Kingsa Vlade Divac podneo je neopozovu ostavku! Klub iz glavnog grada Kalifornije potvrdio je njegov odlazak sa mesta generalnog menadžera i saopštio da tu funkciju privremeno preuzima Džo Dumars. Za sada nije poznato da li će sa Divcem otići i Predrag Stojaković, njegova desna ruka.

Ovakav epilog ne predstavlja veliko iznenađenje. Kingsi su 14. godinu zaredom ostali bez plej-ofa, a Divcu se već duže vreme zamera kako je birao igrače...

Izabrane vesti

"Ovo je bila teška odluka, ali verujemo da je to najbolji put pošto želimo da radimo na stvaranju pobedničkog tima kakav zaslužuju naši verni navijači", kazao je vlasnik kluba Vivek Ranadiv. "Zahvalni smo Vladi na posvećenosti i napornom radu na terenu i van njega. Uvek će biti deo naše porodice".

Divac je ovako odgovorio na rastanku:

"Bila mi je čast i privilegija što sam bio generalni menadžer Kraljeva. Zahvalan sam Viveku na prilici i svim kolegama sa kojima sam sarađivao tokom ovihz pet godina. Sakramento će uvek imati posebno mesto u mom srcu, želim mu sve najbolje u budućnosti".

Podsetimo, kritike na račun Vlada Divca počele su kada se olako odrekao prve zvezde tima Demarkusa Kazinsa. Navijačima se nije naročito dopalo ni dovođenje Badija Hilda, da bi čašu nezadovoljstva prelio izbor Marvina Beglija na draftu, i to umesto Luke Dončića.

"Idite i navijajte za Dalas ako vam se ne dopada! Dončić jeste odličan, ali u pitanju je igrač kom je potrebna lopta u rukama kako bi bio najbolji što može da bude. Nama je potreban Begli, jer hoćemo da igramo timsku košarku. I dok sam igrao verovao sam da se košarka tako najbolje igra", branio se svojevremeno Divac.

Očito je da na kraju nije uspeo da se odbrani...


tagovi

Vlade Divac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara