Luka Dončić (©AFP)
Luka Dončić (©AFP)

Dončić: Sve što sam uradio nije bilo dovoljno

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.06.24. | 10:22

"U narednim danima ću doneti odluku oko toga da li igrati za reprezentaciju u kvalifikacijama za Olimpijske igre"

U Bostonu opštenarodno veselje, u Dalasu razočarenje. Mada, i pored neslavnog završetka velikog finala, Meveriksi mogu da budu ponosni na sve urađeno u tek okončanoj sezoni. Iako su ih trenutno prekrili crni oblaci, jasno je da ekipa Džejsona Kida ima svetlu budućnost i da uz malu nadogradnju i nešto veće iskustvo, može da povrate šampionski prsten u Teksas.

Toga je svestan i Luka Dončić koji nije uspeo da se domogne trona, ali mu je on svakako predviđen u budućnosti. Odigrao je Slovenac maestralno plej-of, u finalu vukao ekipu praktično sam, (pre)često išao preko granice bola, ali na kraju za to nije bio nagrađen.

Izabrane vesti

"Osećam se dobro, napravili smo neke dobre stvari. Bili smo zajedno pet meseci. Ponosan sam na sve igrače, trenere, ceo štab. Nismo pobedili u finalu, ali smo imali sjajnu sezonu. Nije bitno koliko me je bolelo, igrao sam, ali nisam uradio dovoljno", kazao je Dončić na konferenciji za medije.

Nije mu bilo teško da prizna kako je trenutno, Boston bolja ekipa.

"Prošli su kroz mnogo stvari zajedno, možemo mnogo da naučimo od njih. Potrebno je da se borimo sledeće sezone."

Sada ostaje pitanje da li će uspeti da se oporavi na vreme kako bi pomogao nacionalnom timu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre koje počinje 2. jula.

"Moram da donesem odluku u narednim danima oko toga. Ne mogu da kažem da li ću igrati. Ono što znam jeste da ću pokušati da budem zdraviji", zaključio je Dončić i tako probudio misteriju oko svog nastupa za reprezentaciju.


tagovi

Dalas MeveriksNBA ligaLuka Dončić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara