Foto: AFP
Foto: AFP

Dončić ubacio 40 poena, pa poraz Dalasa pripisao sebi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.02.22. | 06:23

Oklahoma slavila posle produžetka u kojem je Lu Dort ubacio 14 od 17 poena Tandera!

Nakon polemike o njegovoj kilaži početkom decembra, Luka Dončić je ponovo u centru pažnje zbog onoga što najbolje radi – igra košarku. Iliti igra se košarke. Slovenački košarkaš se polako, ali sigurno vraća u najbolju formu, što je večeras još jednom potvrdio u Ameriken Erlajs Centru. Na trećoj uzastopnoj utakmici Dončić je bio najefikasniji košarkaš Dalasa, ipak, na drugoj vezanoj to nije bilo dovoljno. Nekadašnji igrač Reala ostvario je dabl-dabl podebljan sa 40 ubačenih poena protiv Oklahome, ali su Maveriski vezali drugi poraz, po prvi put još od kraja decembra – 120:114.

Ako mu se protiv Orlanda nema mnogo šta zameriti, protiv Oklahome vala ima. Utakmica u kojoj je samo u jednom trenutku na semaforu stajala dvocifrena razlika, tokom pratkično čitavog meča bila je neizvesna. Sa pomenutom dvocifrenom prednošću, precizno od 12 poena, Tanderi su ušli u poslednju četvrtinu, ali su se košarkaši Medžika serijom 11:1 početkom četvrte deonice potpuno vratili u život.

Izabrane vesti

Na nepunih deset sekundi pre kraja utakmice čak i poveli, po prvi put nakon četvrtine i po, da bi u samom finišu upravo Dončić zabrljao. Prvo je nakon tajm-auta Oklahome izgubio iz vida Kenriha Vilijamsa i dozvolio mu lake poene pod košem, a potom i prokockao poslednjih sedam i po sekudi šutem iz teške pozicije na stotinku do kraja, te je meč otišao u produžetak.

A tamo je Lu Dort sam pobedio Dalas. Kanadski košarkaš je ubacio 14 od 17 poena Oklahome u dodatnih pet minuta (Maveriksi ubacili ukupno 11) i doneo Tanderu drugi uzastopni trijumf. Svestan svojih grešaka iz finaša četvrt četvrtine, ali i slabog izdanja u produžetku (tri promašena šuta, napravljena tehnička greška), Dončić je sebi pripisao večerašnji poraz.

"Ovaj poraz ide na moj račun. Doneo sam dve glupe odluke u poslednja dva napada. Nije trebalo da se desi. Bila je ovo moja daleko najgora partija u odbrani ove godine definitivno, i krivica je samo moja", rekao je Dončić posle meča.

Pomenuti Dort je ubacio 30 poena uz šut za tri 6/10, dok je Tre Men ubacio poen manje. Dončić je na 40 koševa poena nakalemio još 10 asistencija i šest skokova, uz šut iz igre 16/33, dok je Redži Bulok upisao 23 poena, 8 uhvaćenih i tri ukradene lopte.



tagovi

NBA ligaLuka DončićLu DortDalas MaveriksOklahomaOklahoma Siti Tander

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara