Đorđe Gagić: Vreme je za restart, Partizan je izlazio i iz težih situacija

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.10.18. | 08:25

„Nema mesta kukanju, važno je da se što pre osvestimo“, ističe centar crno-belih za MOZZART Sport

Posle početne euforije na startu sezone, košarkaši Partizana preživljavaju težak period tokom kojeg su vezali četiri poraza, po dva u Jadranskoj ligi u Evrokupu, a poslednji neuspeh došao je u duelu sa francuskim Asvelom u beogradskom Pioniru (78:89).

Centar crno-beli Đorđe Gagić u razgovoru za MOZZART Sport ocenio je da je ekipa napravila previše nedopustivih grešaka za nivo koji zahteva Evrokup, ali je naveo i da veruje da će već u bliskoj budućnosti stvari leći na svoje mesto.
Teško jeste, četvrti vezani poraz smo zabeležili, ali hajde da gledamo realno - Asvel je odlična ekipa. Vidi se da je ozbiljan konkurent za osvajanje Evrokupa. Bez obzira na sve, mi smo malo mekše ušli u utakmicu i to nas je koštalo glave. Imamo dosta propusta, koš faulova... Želja povuče, pa pravimo početničke greške. Sve je to razumljivo za mladu ekipu, ali opet, mi smo u Partizanu koji ne trpi takve greške. Trebalo bi što pre da zbijemo redove, vratimo se u formu i napravimo hemiju koja je bila na početku“, rekao je centar Partizana za naš portal.

Izabrane vesti

Na poslednja dva meča niste mogli da računate na povređenog Radeta Zagorca?
Imali smo mnogo pehova, ovo je razumljiva situacija, ali nema mesta ni za opuštanje, ni za kukanje. Kako god da je, moramo da se okrenemo Zadru i što pre spremimo za duel sa ekipom koja je veoma dobra i nezgodna. Moramo da se vratimo na stari put“.

Koji faktori su uticali na poraz od Asvela, prvi na domaćem parketu u novoj sezoni?
Postojali su želja i motiv, pokazali smo ih. Ipak, kad se lomila utakmica, imali smo neke izgubljene lopte i promašene zicere. Nismo ubacili neke šuteve. Sve to ima svoje. Nekad ti nije dan... Važno je da se što pre osvestimo i da zajedno izguramo ovaj težak period“.

S obzirom da je tek početak sezone, utisak je da, ipak, imate dovoljno vremena da ispravite kikseve?
Prošle sezone nas je početak koštao plasmana u plej-of. Ne želim da se to ponovi. Zna se ka čemu težimo i šta želimo. Bili smo i u težim situacijama, pa smo se izborili, tako da verujem u celu ekipu. Verujem da ćemo pregrmiti ovo uz navijače koji nas stalno bodre“.

U pobedima nad Cedevitom, Olimpijom i ruskim Zenitom pokazali ste da ovaj tim ima dobru osnovu za uspeh?
Partizan tako selektira igrače. Moraš da imaš pobednički karakter. Ovo nije klub koji trpi poraze. Svi smo u funkciji tima, ima dosta novih momaka. Svaki početak je težak. Ne sumnjam da ćemo se iščupati iz ove situacije, ma koliko ona teška bila. Sledeći meč je jako bitan za samopouzdane, nemamo mnogo vremena. Moramo da se restartujemo i prelomimo ovaj niz poraza“.

Kako poraz od Asvela može da utiče na ambiciju Partizana da prođe u TOP 16 fazu ovog takmičenja?
Ima još dosta utakmica. Matematika je čudna stvar. Verujemo i dalje i borimo se. Sigurno se nećemo predati. Uvek naiđe težak period, ali se to pregrmi, pa izađemo iz svega jači“, zaključio je Gagić.

Prvu priliku da poprave slab utisak posle četiri vezana poraza crno-beli će imati u petak protiv Zadra u meču Jadranske lige koji će biti odigran u Beogradskoj areni, jer je hala Pionir zauzeta u tom terminu.

FOTO: Star sport


tagovi

Đorđe GagićEvrokupABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara