Đorđevićeva poruka Amerima: Neka igraju svoju košarku, a ako se sretnemo - neka im je Bog u pomoći

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.08.19. | 20:26

Selektor o utakmici protiv Finske, Litvaniji, igračima koji nisu prošli treću filtraciju...

Selektor košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević bio je gost sportskog programa RTS, gde je govorio samo nekoliko sati pošto je objavio da su pripreme za Svetski kup završili Nikola Jovanović, Aleksa Avramović i Dejan Todorović.

Dok javnost priča o tome da su trojica pomenutih kandidata "otpali" sa spiska, Đorđević smatra da je to ipak oštra reč.
"Rekao bih da su prestali sa pripremama za ovu akciju. Reč 'otpali' je pomalo gruba reč kada je izgovori čovek i kada kažem momcima da prestaje njihovo angažovanje za ovu akciju, oni to razumeju. Odradili su dobar posao, zahvalan sam im na radu u ime Saveza i ekipe", poručio je Đorđević u razgovoru za Javni servis

Izabrane vesti

Todorović, Avramović i Jovanović otpali na Đorđevićevom trećem filteru

Selektor nije bio zadovoljan izdanjem svojih izabranika u meču protiv Finske, zbog čega je bio vrlo kritički nastrojen.
"Postoje neke stvari na koje čovek mora da obrati pažnju i u kontinuitet stavlja akcenat na neke stvari. Mi imamo kodeks, ne samo ponašanja, nego i rada na terenu. Bolje da sada nisam zadovoljan, nego kada počne Svetski kup".

Naredni protivnik Srbije je Litvanija, s kojom će Orlovi odigrati dva meča - u subotu od 21 čas u Štark areni, a onda i tri dana kasnije u Kaunasu.
"Sjajna provera za nas. Dobro smo radili na Kopaoniku, momci su odradili veliki posao, od mene su dobili pohvale kada su to zaslužili. Kada dođu ovi napori oni su jedini zaslužni. Litvanija je snažan protivnik, ekipa koja gradi igru na fizičkim duelima, dolaze u pravom trenutku da nas malo ’uhvate’. S ponosom su se okrenuli svojoj igri, imaju jaku ligu, verujem da će biti i navijača u Areni".

Ono što je zanimljivo jeste da će Srbija do početka Svetskog kupa odigrati dva pripremna meča protiv Italije, inače protivnikom u grupnoj fazi.
"S obzirom da sve reprezentacije prave rasporede mnogo pre nego što su izvučene grupe i mi smo takođe reagovali tako. Biće to dobra prilika da vidimo šta su spremili, imaju novog trenera Saketija, koji polaže najviše računa u NBA igrače Galinarija i Belinelija", poručio je Đorđević, a na pitanje da li će obe ekipe skrivati karte u tim pripremnim okršajima, uzvratio je:
"Apsolutno da. Ali, skauting služba svih reprezentacija je na toliko visokom nivou, da malo šta može da se sakrije".

SRBIJA OSVAJA MEDALJU NA SVETSKOM KUPU - 1,75

Jedno od neizbežnih pitanja vezano je za selekciju SAD i brojne otkaze u timu Grega Popoviča.
"Welcome to the club", kao iz topa će Đorđević, na šta je dodao:
"To se i nama dešavalo, razmišljam samo o nama i još nekim reprezentacijama koje se manje pominju. Na primer, Nemačka, poslednjih godina podiže svoje reprezentativne uspehe. Igrali smo protiv njih dva puta u kvalifikacijama i oba puta izgubili. Tu su Grčka, Rusija, Francuska, Argentina, Kanada, Brazil, Španija... Nemojte uopšte da razmišljamo o Amerikancima".

Na kraju je Đorđević u dahu poručio:
"Pustimo njih (Amerikance) da igraju svoju košarku, mi našu, a ako se susretnemo, neka im je Bog u pomoći", uz osmeh zaključuje selektor razgovor za RTS.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara