Keli Olinik (©Mozzart Sport)
Keli Olinik (©Mozzart Sport)

Dort: Znamo kako da zaustavimo Bogdana; Olinik: Milutinov je centar kakvih je sve manje

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.09.23. | 14:09

“Nisam još pričao sa Pokuševskim, sačekaću da se utakmica završi. Žao mi je što se povredio i nije mogao da dođe. Nadam se da će gledati meč“

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Poslednje pripreme za polufinale i sudar Srbije i Kanade (RTS, 10.45 ) su u toku, a sastav sa severa američkog kontinenta svestan je opasnosti koja preti od igrača Svetislava Pešića.

Izabrane vesti

Snažni bek Kanade Luk Dort, baš kao i njegov selektor Đordi Fernandez ranije, istakao je Bogdana Bogdanovića kao igrača kojeg treba posebno čuvati.

“Bogdan je težak protivnik, dobar šuter, igrali smo nekoliko puta jedan protiv drugog u NBA ligi. Znamo šta treba da uradimo da bismo ga zaustavili“, rekao je Dort.

Dilon Bruks i ti donosite mnogo toga u odbrani...

“Ima dosta toga što nas diže i tera da budemo ovakvi, ovo isto radimo za naše klubove tokom sezone, to što donosimo ovoj ekipi je sjajno, pogotovo što to radimo obojica. Dilon podigne ton, a ja moram da držim nivo. To je naša priča“.

Drugačija su pravila u reprezentativnoj košarci?

“Postoje razlike u pravilima. Drugačije je. Na to smo se navikli. Svi igramo košarku na kraju dana, bez obzira na pravila“.

Da li si pričao možda sa Aleksejem Pokuševskim?

“Nisam još pričao sa njim, sačekaću da se utakmica završi. Žao mi je što se povredio i nije mogao da dođe. Nadam se da će gledati meč“.

Šta je to što čini Kanadu tako dobrom?

“Timska hemija. Mnogo vremena provodimo zajedno van terena, znamo da ćemo biti zajedno kraći period vremena računajući pripreme, zato smo koristili svaki slobodan trenutak da se bolje upoznamo. To je naša stvar i reflektuje se sada na teren“.

Keli Olinik je kratko prokomentarisao Srbiju i dva njena najbolja igrača – Bogdana Bogdanovića i Nikolu Milutinova.

“Svi su pretnja, imate Bogdanovića koji je zvezda i igra na visokom nivou. Imate visoke igrače, momke koji ulaze sa klupe, brze bekove... Ne biste bili u polufinalu da nije tako. Milutinov je drugačiji tip centra, takvih je sve manje, ali je uradio toliko dobar posao dosad i jako je efikasan ovde. Treba da pazimo na njega, na njegov skok, da probamo da ga izvučemo iz reketa na drugom kraju terena“.


tagovi

košarkaška reprezentacija KanadeMundobasket 2023Lu DortKeli Olinik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara