© MN Press
© MN Press

Došlo je vreme da vidimo kako Kaboklo pleše u crno-belom

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.11.23. | 11:03

Partizan Mozzart Bet večeras u Areni od 21 čas dočekuje Igokeu u 7. kolu ABA lige. Biće to prilika da publika prvi put na delu vidi Bruna Kabokla

(Od dopisnika MozzartSporta iz Sarajeva)

Dugo se spekulisalo koga će Partizan Mozzart Bet da dovede kao pojačanje u reketu. Evidentno je bilo da je potreban neko da pomogne u odbrani i u skoku, a odluka je pala na energičnog Brazilca Bruna Kabokla koji će večeras od 21 čas debitovati u crno-belom dresu protiv Igokee. Posle razrešenja svih birokratskih problema, Kabloko je stigao prošlog utorka, ali nije debitovao protiv Fenerbahčea u Evrolige jer nije imao dovoljno treninga, ali sada je i taj problem prevaziđen. Kabloko je sada imao pet dana treninga sa ekipom i vreme je da se pokaže na parketu.

Izabrane vesti

"Imali smo dva dana da spremimo meč. Sa velikim respektom čekamo naše prijatelje iz Igokee i sa željom da probamo da nastavimo da igramo u istom ritmu kao i do sada u ABA ligi. Kaboklo je odradio nekoliko treninga i biće u timu", poručio je Obradović. 

Partizan Mozzart Bet u sedmo kolo ABA lige ulazi posle velike pobede nad Fenerbahčeom koju je Kaboklo gledao kao navijač. Sada će pokušati da pokaže nadom nad centrima Igokee koji realno govoreći ne bi smeli da mogu da pariraju Brazilcu, ali i Frenku Kaminskog koji je i sam u sjajnoj napadačkoj formi.

Sve ovo verovatno znači da će mladi Balša Koprivica odmarati večeras, ali treba videti konačnu odluku Željka Obradovića

Što se Igokee tiče, prethodne sezone teškom mukom izborili su opstanak u regionalnoj ABA ligi, košarkaši Igokee su u novu sezonu ušli sa mnogo većim ambicijama. Mada, krenulo se porazom. U prvom kolu je Crvena zvezda trijumfovala u Laktašima 63:81, ali je od tada sve krenulo znatno bolje. Vezala je Igokea četiri trijumfa što je vinulo u gornji deo tabele. Prvo je savladan Split u gostima (90:95), a nakon toga je u Laktašima pao Studentski Centar (91:82). Potom je usledio novi domaći trijumf nad Cedevita Olimpijom (83:72), da bi se sjajna serija nastavila i u Čačku protiv Borca (64:70). 

Samopouzdanje je tada bilo ogromno, a optimizam izbijao iz tabora. Međutim, usledio je neočekivan domaći poraz od FMP-a, nakon produžetaka (73:74). Ipak, i dalje je tim iz Laktaša u gornjem delu tabele. Nalaze se na šestoj poziciji i drže korak za vodećim ekipama. 

 U međuvremenu, usledila su i dva poraza u Ligi šampiona od Tofaša i Mursije, koji su sasvim sigurno ostavili maha, ali je pitanje koliko. Pravi test od čega je Igokea satkana imaće večeras kada gostuju Partizanu Iako je raspoloženje na dobrom nivou, gostovanje favorizovanom protivniku može se smatrati kao nemoguća misija za tim iz Laktaša. U taboru Igokee mogu biti zadovoljni učinjenim, ali su svesni izazova koji ih očekuje, jer gostuju jednoj od najboljih ekipa regionalnog takmičenja.  

Idemo u goste ekipi Partizana, sigurno jednoj od najboljih ekipa u ABA ligi. Ekipa je evroligaška i koja potvrđuje svoj kvalitet iz utakmice u utakmicu, ne treba puno trošiti reči kakav im je roster i da imaju najboljeg trenera i najuspješnijeg... Uradili su doselekciju tima i zaista su popunjeni na svim pozicijama“, rekao je trener Igokee Vlada Jovanović u najavi utakmice.  

 Očekuje Jovanović da njegov tim pokaže stav... 

„Ono što je važno za moju ekipu je da izađemo tamo sa stavom i da pokušamo da odigramo onako kako smo i trenirali prethodnih dana, da pokažemo da imamo svoj kvalitet. Ukoliko se ukaže prilika da budemo dobri i da svedemo utakmicu na jednu ili dve lopte da to pokušamo da iskoristimo“, istakao je Jovanović

ABA LIGA - 7. KOLO

Petak

Borac Mozzart - Studentski cenar 87:76

/Segu 17 - Drežnjak 16, Kamenjaš 16/

Subota

FMP - Cedevita Olimpija 84:96

/Pavićević 16 - Blažič 24/

Budućnost - Split 72:58

/Pol 14 - Šorter 18/

Nedelja

17.00 Zadar - Crvena zvezda

19.00 Mornar - Mega

21.00 Partizan - Igokea

Ponedeljak

18.00 Krka - Cibona



tagovi

KK PartizanIgokeaBruno Kaboklo

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara