(©Starsport)
(©Starsport)

Doužer: Morali smo da nadmašimo sebe zbog Kevinovog izostanka

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.10.23. | 23:28

„Kaminski i ja imamo još dosta toga da uradimo“, kaže novajlija Partizana

Novi derbi, nova pobeda Partizan Mozzart Beta, ali i još jedna jako dobra partija Pi Džeja Doužera.

Novajlija u crno-belom timu je postigao 12 poena, na koje je dodao i osam asistencija, četiri skoka i jednu ukradenu loptu, čime je definitivno zaslužio zvanje junaka iz senke.

Izabrane vesti

Posle meča Doužer nije želeo da bira koja mu je pobeda draža, ona evroligaška od pre neki dan ili ova večeras u ABA ligi.

„Uvek je najbitnija ona utakmica koju igrate tog dana. Znali smo da nam je ovo jaki važan meč, jer teško je pobediti bilo kojeg rivala dva puta zaredom, bez obzira u kakvoj si formi. Drago mi je što smo izašli na teren fokusirani i što smo izvukli pouke iz prethodne pobede i odigrani bolje“, ocenio je Doužer.

Amerikanac je bio vrlo zadovoljan kako je tim odigrano na oba dela terena.

Držali smo se zajedno od početka, nismo imali mnogo praznog hoda ni u odbrani, ni u napadu. Svaka lopta nam je bila bitna“.

Priznao je Doužer da je bez kapitena Pantera bilo teže, ali i da je to, u neku ruku, bio dodatni motiv crno-belima.

„Kevinov izostanak je bio veliki gubitak za nas, svako je zbog toga morao da nadmaši samog sebe. Niko nije želeo da „bude“ Kevin na terenu, nego je svako dao sve od sebe i stvari su dolazile same od sebe“.

Dve pobede u dva derbija, veruje Doužer, biće inicijalna kapisla za narende utakmice.

„Definitivno verujem u to. Drugi timovi će tražiti od nas drugu vrstu fokusa, drugačije planove igre, ali ovo je dobar momentum za nas i tako bi trebalo da nastavimo u narednom delu sezone“.

I ono što navijače Partizana sve više raduje: Doužer i Kaminski najzad izgledaju kao prava pojačanja. Proces adaptacije, reklo bi se, odlazi u prošlost.

„Mi smo profesionalci, moramo da budemo bolji svakog dana. Obojica smo uneli dosta ponosa u našu igru i sami sebi smo najveći kritičari. Imamo obojica još dosta toga da uradimo, nastavićemo da bismo bili još bolji“, poručio je Pi Džej Doužer.


tagovi

Pi Džej DoužerKK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara