Dragan Bokan
Dragan Bokan

Dragan Bokan: Ako Budućnost osvoji ABA titulu, idemo u Evroligu! Dubai još nije ušao

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 10:27

"Nismo protiv ulaska Dubaija, ali tek kada se stvore zakonski uslovi, glasaćemo za njegov ulazak", rekao je prvi čovek Budućnosti

Predsednik Budućnosti Dragan Bokan poručio je gostujući u emisiji Basket fest na RTCG da Dubai neće ući u ABA ligu.

Čelni čovek podgoričkog kluba istakao je da nije protiv ulaska Dubaija, ali da prema aktuelnim pravilima to nije moguće bez jednoglasne odluke vlasnika lige.

Izabrane vesti

Nema Dubaija u ABA ligi. Nismo protiv ulaska Dubaija, ali tek kada se stvore zakonski uslovi glasaćemo za njegov ulazak. Proširenja neće biti, jer odluka može na skupštini takmičenja da se donese samo jednoglasno. S pravne strane Dubai nije ušao u ligu”, kazao je Bokan za RTCG.

On je istakao da vlada ogromno interesovanje za nedjeljni meč sa Partizanom u ABA ligi, te da su karte rasprodate. Naime, pobednik tog meča će obezbediti drugo mesto na tabeli pred plej-of regionalnog takmičenja.

Još od sezone kada smo igrali Evroligu, nije vladalo ovoliko interesovanje za jedan meč. Verujem da ćemo sutra moći da saopštimo da su sve karte za meč rasprodate”.

Pozvao je i navijače na fer navijanje.

Hteo bih da poželim dobrodošlicu Partizanu, da istaknem da je Željko Obradović dolaskom u ABA ligu podigao samo takmičenje. Ipak je on najbolji trener Evrope. Čestitao bih kolegi Ostoji Mijailoviću na svemu što radi, ta euforija koja je stvorena oko samog kluba, to je za svaku pohvalu. Ko god bude navijao za Partizan u nedelju želim da se dobro oseća u Morači. Još da poručim da se nadam da će regionalno takmičenje iz sezone u sezonu biti još bolje”.

Poručio je i da će samo osvajač ABA lige imati sigurno mjesto u Evroligi naredne sezone.

Ukoliko osvojimo ABA ligu sigurno idemo u Evroligu. Sve ostalo je neizvesno, jer u elitnom takmičenju ima 11 klubova sa 'A' licencom, koji odlučuju o svemu. Ne očekujem da će se taj broj klubova sa 'A' licencom širiti”, poručio je predsednik Budućnosti.


tagovi

Dragan BokanKK Budućnost PodgoricaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara