Dragan Nikolić (© MN Press)
Dragan Nikolić (© MN Press)

Dragan Gagi Nikolić: Čelnici kluba i ja želimo više od samog učešća u ABA 2 ligi

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.07.23. | 08:33

Poznati trener preuzeo Sutjesku iz Nikšića!

Dragan Gagi Nikolić novi je trener Sutjeske iz Nikšića. Gagi je već poznat u košarkaškim krugovima kao uspešni trener sa impresivnom karijerom. Naime, klubu je bio potreban trener koji ne hvali sebe, već svoj tim i igrače, piše u saopštenju tima koji se ponosi novim licem na čelu tima. Tim povodom Gagi Nikolić za Mozzart Sport ističe: “Prvi put sam i u crnogorskoj košarci. To mi je posebno drago jer sam vodio ekipe iz Srbije, Severne Makedonije, BiH…Posebno mi je milo jer sam u klubu sa bogatom tradicijom koji je u vrhu tamošnje košarke, ali igra i ABA 2 ligu. Naše ambicije se poklapaju, Sutjeska i ja želimo više od samog učešća u ABA 2 ligi. Ambicijeće biti nešto više”, ističe Gagi Nikolić novi trener Sutjeske.

Cilj Sutjeske je da postane snažna košarkaška ekipa, koja će ostvariti vrhunske rezultate kako na domaćem, tako i na međunarodnom nivou. Gagi je upravo čovek koji će odvesti klub do tih visina. Sa svojom stručnošću, strašću i posvećenošću, sigurni smo da će ekipa napredovati.

Izabrane vesti

“Novi trener dovodi i neke nove igrače, ali moja želja je da to budu igrači iz Crne Gore. Ima dovoljno potencijala među crnogorskim košarkašima. U Crnoj Gori važi pravilo da za jedan klub mogu igrati četvorica stranaca, ali Sutjeska ima dobru bazu domaćih igrača koji iza sebe imaju dobre partije. Ja bih voleo da ih sve zadržimo”.

Nikolić se zahvaljuje klubu što mu je ukazao poverenje i omogućio da dođe u klub.

“Dva puta sam vodio timove u 'balonima'. Sa Borcem iz Banjaluke sam upoznao ljude iz Nikšića, shvatio sam da se radi o sjajnim ljudima, sa sportskim manirima i sa velikim sportskim ambicijama. Moram da pomenem i svoj bivši klub Mladost iz Zemuna, ali i prijateljska druženja sa trenerom Draganom Jakovljevićem. Na tim balonima sam se najviše družio sa velikim prijateljem, čovekom Draganom Jakovljevićem i Zemuncima. Inače, okosnica tima biće igrači iz Sutjeske, pripreme krećemo u prvoj polovini avgusta, u hodu ćemo rešavati otvorena pitanja”.

U Nikšiću podvlače da sa uzbuđenjem čekaju predstojeću sezonu i veruju da će ostvariti sjajne rezultate pod vođstvom Dragana Gagija Nikolića.

Inače, svoj sportski život započeo je u VK Beograd. Gagi priznaje da je digao ruke od vaterpola kada su ga saigrači potopili na dno bazena na Tašmajdanu.

“U tom momentu mnogo ‘nežniji’ sport bila je košarka koju sam zaigrao u KK Karaburma. Odrastao sam u državi koja je bila sportska velesila sa ograničenim brojem televizijskih programa i bez sadašnjih društvenih mreža. Međutim, i pored raspada države postali smo prvaci sveta u mnogim sportovima jer smo bili zdravi kao sportska nacija. Sećam se Mundijala, selektora Ivice Osima i Safeta Sušića, pa moćnog Partizana, Jugoplastike, moćne Cibone sa Draženom, sjajne Bosne… U košarci je bilo teže biti prvak države nego Evrope. Imao sam zadovoljstvo da upoznam Veselina Vujovića, takođe jednog od mojih heroja, pa Igora Milanovića i mnogo je teško pobrojati sve veličine, a nekoga ne zaboraviti”.

Radnički sa Crvenog krsta je sa 81:80 dobio Crvenu zvezdu koju je predvodio Kari Pešić, dok je na klupi Krstaša bio upravo Gagi Nikolić.

“Bila je to prava senzacija koja je priređena na 1. april, ali nije bila prvoaprilska šala. Ta utakmica mi je ostala u jačem sećanju nego neka finala i osvojeni trofeji”, priseća se Nikolić.

PIŠE: Đurđe MEČANIN


tagovi

Dragan NikolićKK SutjeskaABA 2 liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara