Goran Dragić (©AFP)
Goran Dragić (©AFP)

Dragić napada šampionski prsten sa Janisom i Baksima

Vreme čitanja: 1min | ned. 05.03.23. | 15:31

Iskusni Slovenac brzo pronašao novi tim

Rastali su se pre nekoliko dana Goran Dragić i Čikago Bulsi, ali iskusnom slovenačkom plejmejkeru nije bilo potrebno mnogo vremena da pronađe novi tim. Kako je i zvanično potvrđeno, 36-godišnji košarkaš je potpisao ugovor do kraja sezone sa Milvoki Baksima.

Napravio je odličan potez, pojačao jednu od najboljih ekipa u ligi i imaće priliku da se uz Janisa Adetokunba bori za šampionski prsten. Kako je obelodanio specijalizovani košarkaški portal Spotrac, Dragić će do kraja sezone zaraditi oko 617.000 dolara u novom klubu.

Izabrane vesti

Jasno je dakle da je NBA veteran promenio sredinu sa željom da napadne NBA prsten, a kako su Baksi obelodanili nosiće dres sa brojem 31. Njegovim dolaskom roster kojim raspolaže Majk Budenholzer je kompletiran.

Dragić iza sebe ima 939 nastupa u najjačoj ligi sveta za 15 sezona. Branio je boje Finiksa, Hjustona, Majamija, Toronta, Bruklina i Čikaga, prosečno beležio 13,3 poena, 4,7 asistencija i tri skoka.

U tekućoj sezoni nije imao previše prostora u Vetrovitom gradu, te je beležio 6,4 poena i 2,7 asistencija, pre nego što je 28. februara dobio čiste papire.

Što je za Bakse najvažnije, iskusni Slovenac ima i 60 plej-of mečeva iza sebe, pa bi mogao da bude bitan adut u napadu na novi prsten.


tagovi

Goran DragićMilvoki Baks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara