Goran Dragić u Areni tokom meča Partizana i Cedevite (© ABA liga)
Goran Dragić u Areni tokom meča Partizana i Cedevite (© ABA liga)

Dragić prati NBA finale iz Beograda: Jokić je MVP, morao je to da bude i ove godine

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.06.23. | 06:01

Slovenački as pratio je sa lica mesta okršaj Partizan Mozzart Beta i Cedevite, ali je sa novinarima pre svega pričao o finalu najjače košarkaške lige na svetu

Poznate sportske face preplavile su Arenu sinoć za meč Partizan Mozzart Beta i Cedevite. Iz prvih redova pobedu crno-belih i plasman u finale gledali su sada već standardni Aleksandar Pavlović i Bogdan Bogdanović, tu su bili i nekadašnji golgeteri kluba iz Humske Uroš Đurđević i Aleksandar Mitrović, ali jedan as se izdvajao, slovenački internacionalac bogate NBA karijere i čovek koji je vodio tamošnju reprezentaciju do jedinog zlata na EP. Naravno mislimo na Gorana Dragića, plejmejkera Milvoki Baksa, koji je stigao da proprati sa lica mesta plej-of ABA lige dok će naredne dve utakmice velikog NBA finala pratiti u Beogradu.

Kao neko ko je ostavio veliki trag u Majamiju, sa velikom pažnjom prati duele, ali kako sam ističe više očekuje od Nikole Jokića i Denver Nagetsa.

Izabrane vesti

Ipak, pre priče o NBA ligi, otkrio je zbog čega je u Beogradu.

“Vratio sam se u utorak baš iz Majamija, tu sam u Beogradu za utakmicu pošto mi igra brat. Ostaću nekoliko dana, pa onda kući i okolo“, kaže Dragić.

Najaktuelnija tema svakako je finale NBA lige u kojem igra Denver Nikole Jokića protiv Majamija čiji je dres Goran nosio punih šest sezona...

“Biće zanimljivo. Malo sam iznenađen što je Majami dobio drugu utakmicu u Denveru, ali Nagetsi ipak imaju bolju ekipu, dužu klupu... Nikad se ne zna. Sad se igraju dve utakmice u Majamiju, sledeća će biti mnogo važna“.

Za Nikolu Jokića slovenački as ima samo reči hvale...

“MVP“, kao iz topa će Dragić i nastavlja:

“Nema druge, morao je da bude MVP i ove godine, a ako osvoji titulu biće 100 odsto MVP finala“.

A, da li će Denver uzeti prsten ili više veruje u Majami gde bi voleo da završi profesionalnu karijeru?

“Ne znam, iskreno... Rekao sam da Majami neće daleko, a onda su izbacili nas (Milvoki Baks), pa Njujork i Boston. Šta znam, videćemo“.

Interesovalo nas je i kakvo leto očekuje Gorana Dragića, odnosno hoće li se posvetiti i ove godine reprezentaciji Slovenije na Mundobasketu?

“Biću kod kuće (smeh). Neću da igram, dovoljno je bilo, 16 godina, plus NBA i sve ostalo. Možda ću otići u Japan da podržim reprezentaciju, ali teško da ću igrati“.

Neizbežno pitanje bila je i o atmosferi u Beogradskoj areni...

“Ma, super je. To je ono što mnogo nedostaje Ljubljani, ovakvi navijači. Mi to nemamo. Kada igraju Zvezda i Partizan, atmosfera je fenomenalna. To su utakmice u kojima hoćeš da igraš. Zaista je super“, završava Dragić..



tagovi

Goran DragićNikola JokićNBA ligaDenver NagetsMajami Hit

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara