Dragoljub Avramović (Foto: Mega)
Dragoljub Avramović (Foto: Mega)

Dragoljub Avramović preuzima kontrolu nad mlađim kategorijama Crvene zvezde

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.05.24. | 08:38

Jedan od najvećih stručnjaka u zemlji za rad sa talentima posle šest uspešnih godina odlazi iz Mege, saznaje Mozzart Sport

Najavljuju se već duže vreme promene u upravljačkim strukturama Crvene zvezde, ali pre svih njih desiće se jedna unutar mlađih kategorija tima sa Malog Kalemegdana. Kako Mozzart Sport nezvanično saznaje, od naredne sezone brigu o crveno-belim talentima preuzeće dugogodišnji trener juniora Mege, Dragoljub Avramović.

Popularni Gidra će na funkciji koordinatora svih mlađih uzrasnih kategorija zameniti nekadašnjeg pomoćnika naše reprezentacije iz mandata Aleksandra Đorđevića, Jovicu Antonića koji se na toj poziciji nalazi od avgusta 2022. godine.

Izabrane vesti

Dolazak 45-godišnjeg stručnjaka predstavlja veliko pojačanje za regionalnog šampiona, a ujedno i ohrabrenje da će rezultati i rad klupskog podmlatka biti značajno bolji nego što je to bilo u prošlom periodu. Avramović se od 2018. nalazi u sistemu Mege. Najpre je došao na mesto trenera kadetske sekcije i već u prvoj sezoni osvojio titulu prvaka Srbije sa samo jednim porazom. Potom je preuzeo vođenje juniorskog sastava sa kojim je uspostavio potpunu dominaciju u regionu i Evropi. Zaključno sa ovom sezonom je osvojio tri domaće titule (2021, 2023, 2024) i četiri ABA krune (2021, 2022, 2023, 2024), dok je ekipu iz naselja Braće Jerković doveo i do trofeja u juniorskoj Evroligi 2022.

Sve to ga trenutno čini vodećim stručnjakom kada je reč o radu sa mladim talentima. Dovoljno je reći da su kroz njegove ruke prošli igrači poput Nikole Jovića, aktuelnog člana Majamija, i Nikole Đurišića koji je jedan od najtalentovanijih srpskih košarkaša i neko kome se takođe predviđa lepa karijera u NBA ligi. Takođe, treba spomenuti i imena Filipa Jovića, Ognjena Srzentića i Bogoljuba Markovića, momaka koji tek treba da zablistaju u punom sjaju.

Očekuje se da Avramović ima punu autonomiju u biranju trenera za U19, U16 i U14 timove, kao i da kroz odličnu selekciju igrača te pravilan rad unapredi klupsku akademiju i omogući prvom timu da u budućnosti ima benefita od svoje dece što nije bio slučaj dosada. Isto tako i da povrati dominaciju nad školama Mege i Partizana koje trenutno beleže puno bolje rezultate. Dovoljno je reći da je Zvezda poslednji put u finalu juniorske Evrolige bila 2016. godine kada je deo tima bio Boriša Simanić...

Inače, Avramović se od početka karijere specijalizovao za rad sa mlađim uzrastima. Prvo u Beovuku gde je počeo 2010, da bi potom šest godina kasnije prešao u Partizan i tamo ostao do 2018. kada dolazi u Megu. Prošlog leta je potpisao novi trogodišnji ugovor sa klubom, ali na poziv sa Malog Kalemegdana nije ostao imun.

Ovaj transfer još jednom potvrđuje odlične odnose između dva kluba pošto je od ranije poznato da je Zvezda za narednu takmičarsku godinu dogovorila centra Uroša Plavšića koji je ove sezone briljirao u ružičastom dresu. Uz to, čeka se i Nikola Đurišić...


tagovi

KK Crvena zvezdaKK MegaDragoljub Avramovićmlađe kategorije

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara