Foto AFP
Foto AFP

Država Njujork ne prašta porez, Harden se odrekao bogatstva zbog šampionskog prstena

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 22:01

Samo na osnovu razlike u porezima između Hjustona i Njujorka, Brada će biti "lakši" za oko 13.600.000 dolara

Džejms Harden je konačno napustio Hjuston i preselio se u Bruklin, a ta selidba koštaće ga prilično bogatstvo bez obzira što su Netsi preuzeli njegov ugovor koji ističe za dve i po sezone.

Naime, kao doskorašnji stanovnik Teksasa, Harden je bio u obavezi da plaća samo savezni i lokalni porez, ali ne i državni, jer jednostavno ta stavka ne postoji u poreskoj politici te savezne države SAD. S druge strane, sada će u Njujorku koji ima među najvećim porezima, morati i to da plaća, pa će kada se saberu svi procenti, Harden biti "siromašniji" za najmanje 13.600.000 dolara nego da je ostatak ugovora odradio u Roketsima.

Izabrane vesti

Ukratko, umesto 80.530.000 dolara neto, ostaće mu 66.900.000 u Netsima kada se odbiju sve dažbine od oko 133.000.000 dolara bruto koliko će, po ugovoru, bruto inkasirati do leta 2023. godine.

Pored tih uveličanih izdvajanja za porez, Bradu će i život u Velikoj jabuci koštati daleko skuplje nego u Hjustonu, jer su kako je "Nerd volet" izračunao, životni troškovi u Bruklinu veći za 92 odsto, a na Menhetnu čak 165 odsto u odnosu na život u teksaškom gradu.

Ako više nije najpopularnija, onda bar najpoznatija brada na planeti bi taj minus u novčaniku mogla značajno da pokrije raznim marketinškim ugovorima, jer je poznato da je Njujork sa okolinom ubedljivo najveće tržište u SAD, a verovatno i na planeti.

Ipak, pitanje je da li novopečenog člana Netsa opterećuje ta "viša matematika". Njegovo već stečeno bogatstvo procenjuje se na nekih 165.000.000 dolara neto, dakle posle odbijenih svih poreza i dažbina. Ali u svom tom silnom bogatstvu nedostaje mu prsten. Ne bilo kakav, nego šamponski, koji ne može da se kupi čak ni u najčuvenijim draguljarnicama između Pete i Šeste avenije na Menhetnu, već mora da se zaradi na terenu, zbog čega je i došao u Bruklin...



tagovi

Džejms HardenHjuston RoketsBruklin Nets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara