Dubai zvanično u ABA ligi, a Abdula Saed Al Nabudah poručuje: Oduševljeni smo što se pridružujemo

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 15:51

Počinje nova era regionalne košarke

Sada je i zvanično, Košarkaški klub Dubai je novi član ABA lige, saopšteno je na zvaničnom sajtu regionalnog takmičenja.

Direktor ABA lige Dubravko Kmetović u izjavi je istakao da je iz mnogo uglova ovo bitan momenat.

Izabrane vesti

"Pridruživanje kluba BC Dubai porodici ABA lige predstavlja specifičan sportsko-poslovni poduhvat. Predstavlja viziju koju su klubovi ABA lige prepoznali kao idealnu priliku za postizanje dva prioritetna cilja. Prvo, da se poveća kvalitet takmičenja, i drugo, da se otvore vrata novom tržištu, što će ubrzati napore ABA lige da postane liga koja generiše profitabilnije poslovanje u korist svojih akcionara.

Vlasnik i predsednik Dubaija Abdula Saed Al Nabudah dodao je da su oni prezadovoljni.

"Oduševljeni smo što se pridružujemo ABA ligi, regiji poznatoj po negovanju nekih od najboljih svetskih košarkaških talenata. Radujemo se domaćinstvu ABA lige ovde u Dubaiju, u Koka-Kola Areni, gde će ljubitelji košarke moći da uživaju u vrhunskom iskustvu. Iskreno zahvaljujem upravi ABA lige i timovima na njihovoj saradnji i posvećenosti u dovođenju lige u moj rodni grad".

Što se tiče finansijski detalja, regionalno takmičenje je uspelo da se izbori za bolje uslove jer je Dubai značajno pojačao finansijsku ponudu koja u osnovi iznosi 1.700.000 evra, a zbirno će izaći na 2.500.000 evra godišnje. Naime, Dubai će na sebe preuzeti plaćanje boravka i putnih troškova za sve učesnike Jadranske lige, od klubova, do sudija i zvaničnika takmičenja. Što se tiče boravka gostujućih ekipa, za tu namenu biće izdvojeno 200.000 evra godišnje, tokom trajanja ugovora.

Kada govorimo o putnim troškovima, Dubai na sebe preuzima plaćanje avionskih karata za maksimalno 18 članova po timu, kao i sudije, u visini od otprilike 600.000 evra po sezoni.

Kada se sve sabere, Dubai bi godišnje trebalo da izdvaja 2.500.000 evra! I to nije sve, jer se očekuje i ulazak sponzora iz Bliskog istoka, što bi trebalo dodatno da podigne vrednost kompletne saradnje. Sve to otvara vrata daljeg jačanja saradnje i novih finansijskih mogućnosti.

Naredne sezone u ABA ligi će biti 16 klubova. Svih 14 koji su bili prošle sezone, plus Dubai i Spartak iz Subotice koji je osvojio ABA 2 ligu.


tagovi

KK DubaiABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara