Duop Rit (©MN Press)
Duop Rit (©MN Press)

Duop Rit stiže u Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.07.20. | 10:02

Dnevni list Danas navodi da sa njim dolaze iz Aleksa Radanov i Aleksa Uskoković

Rekao je predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović u analizi prošle sezone da je njegova ekipa imala možda i veći broj stranaca no što je trebalo, te da će uprava kluba u narednoj pokušati da selektira tim sa što više srpskih igrača. Bar na početku prelaznog roka fokus je ipak na strancima, a jednog od njih Zvezda će izvući i iz sopstvenih redova. Naime, prema informacijama dnevnog lista Danas sva je prilika da će 24-godišnji Duop Rit umesto za FMP sledeće sezone igrati u Zvezdinom crveno-belom dresu.

Isti list podseća da 211 centimetara visoki momak rođen u Južnom Sudanu – sada državljanin Australije – može da pokrije pozicije četiri i pet, da je defanzivno upotrebljiv, atletski odličan sa visokim odrazom i vrlo koretknim šutem za tri poena (43,4 odsto u Jadranskoj ligi).

Izabrane vesti

Pride, procena je da može samo da bude još bolji, jer ovo mu je bila prva profesionalna sezona pošto je prethodno igrao u Americi, na Univerzitetima Li Koledž i LSU.

Podsetimo, Zvezda je do sada dovela i Lendrija Noka, Džordana Lojda, Korija Voldena i Lengstona Hola, dok je i prema Danasovim saznanjima – vest je prvi objavio B92 – u planu i dolazak Meta Dženinga, beka koji je prošle nedelje raskinuo ugovor sa Baskonijom.

Očekuje se, nastavlja dalje autor teksta, da u tim iz FMP-a stignu i plejmejker Aleksa Uskoković, te bek šuter Aleksa Radanov.

A od ranije su tu Branko Lazić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Kuzmić, Vladimir Štimac, Majl Odžo, Boriša Simanić (mada je još nejasno da li će biti tu i naredne sezone)...

Kako završava Danas, novi šef struke Saša Obradović imao je i mogućnost da u Zvezdu vrati Nemanju Dangubića, te da iz Mege dovede još nekoliko talentovanih igrača poput Luke Ašćerića, ali je za sada odbacio tu ideju.


tagovi

Duop Rit

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara