Karl Entoni Tauns i Kevin Durant (©AFP)
Karl Entoni Tauns i Kevin Durant (©AFP)

Durant ne može sam protiv svih, potreban mu je pravi Buker! Edvards napravio pakao Finiksu

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.04.24. | 00:57

Minesota preslišala Sanse i povela u seriji, Rudi Gober i Karl Entoni Tauns zaključali reket – 120:95

Dok je bio predvodnik Oklahome, pa i nešto kasnije kada je imao bitnu ulogu u Golden Stejtu, nije bilo strano Kevinu Durentu da zaigra sam protiv svih. I što je još važnije da iz tih pohoda izađe kao pobednik, uzdignute glave i sa osmehom na licu. Kretnje poput mačke i šut su i dalje tu, zna i sa nepunih 36 da bude fatalan po protivnike, da do ludila dovede čuvare. Ali, da apsolutno sve sam odradi i kompletan tim uprti može sve teže.

Vreme prolazi, više nije u naponu snage i pomalo suludo je očekivati da u intenzivnom ritmu, kakav plej-of nudi, bude na parketu bezmalo bez predaha, konstantno vuče rezonske poteze i sam nosi ekipu. Kada ostali podbace, a pre svih ne ide Devinu Bukeru, nema mnogo čemu Finiks da se nada protiv aždaje kakva je Minesota, čak ni kada Kej Di isporuči 31 poen i ima visoke procente šuta – 120:95.

Izabrane vesti

Mineapolis je dobio sve što je i hteo – pobedu i vođstvo u seriji, prave Timbervulvse i najbolji verziju Entonija Edvardsa. Jedan od najperspektivnijih američkih igrača napravio je pakao Finiksu u prvom meču. Sve mu je išlo od ruke, pogotovo u momentima kada je trebalo da se slomi kičma suparničkom timu. Na svako približavanje Finiksa imao je odgovor. Što kroz prodor ili šut sa poludistance, što u vidu dalekometne paljbe.

Momak koji će biti deo drim-tima na Olimpijskim igrama u Parizu furiozno je otvorio doigravanja. Gađao je trojke ravno 50 odsto, sasuo 33 poena Sansima, bio najefikasniji akter meča i malo mu je nedostajalo da ostvari i dabl-dabl. Bio je kratak za jedan skok.

Entoni Edvards je zajedno sa Majkom Konlijem bio pokretač tima, zbirno su zabeležili 15 od 26 timskih asistencija. Vrsni strelac je pride bio kreator razlike u Minesotinu korist u drugoj i trećoj deonici. Kao i u dobrom delu sezone, odlično je funkcionisao napad Timbervulvsa. Ništa manje odbrana sa Rudijem Goberom i Karlom Entonijem Taunsom. Reket je bio zaključan. Reprezentativac Dominikane je na 19 poena dodao sedam skokova, a francuski centar bio nepropusna membrana sa 16 uhvaćenih lopti. Nije izostao ni napadački učinak, pošto je upisao 14 poena.

Kada se na to sve doda da je u elementu bio i Aleksander Voker, koji je isporučio 18 poena, jasno je zašto su znatno pre kraja Sansi ispali iz igre. Nisu imali šta da traže i pitanje je u kolikoj meri će imati uspe li Minesota da održi ovakav nivo igre. Prvi meč u seriji bio je samo potvrda teze koji mnogi zastupaju – da je tim iz Mineapolisa poslednjim meč u osnovnom delu, baš protiv Finiksa, igrao sa pola gasa. Možda i kalkulisao i birao u koji će deo kostura.

Kako god, da bi se Finiks uhvatio u koštac sa Minesotom i bio ozbiljan takmac, moraće mnogo bolje. Pre svih Devin Buker će morati mnogo više da ponudi u napadu, jer 18 poena i šut 5/16 je premalo za njegove standarde. Barem da bude na nivou Kevina Durenta, koji je uradio šta je do njega – dao je 31 poen i sve vreme bio najpouzdanjija opcija u napadu.

NBA – PLEJ-OF

Subota:

Klivlend Orlando 97:83

/Mičel 30 – Bankero 24/

Minesota Finiks 120:95

/Edvards 33 – Durant 31/

23.55: (1,75) Njujork (12,5) Filadelfija (2,30)

Noć subota na nedelju, 02.30: (1,40) Denver (14,0) LA Lejkers (3,35)

Nedelja:

19.00: (1,15) Boston (22,0) Majami (6,00)

21.30: (2,15) LA Klipers (12,5) Dalas (1,85)

Noć nedelja na ponedeljak, 01.00: (2,15) Milvoki (12,5) Indijana (1,85)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Jusuf NurkićDevin BukerBredli BilKevin DurantNBA ligaMinesota TimbervulvsFiniks SansEntoni EdvardsKarl Entoni TaunsRudi Goberplej-of NBA lige

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara