©AFP
©AFP

Durant tragičar Finiksa: Sansi imali +20, Vembanjama i Džonson režirali preokret (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.11.23. | 05:55

Kevin Durant izgubio ključnu loptu u završnici i promašio šut za pobedu nad San Antoniom (114:115)

Teško da postoji teži način da se doživi poraz od ovog večerašnjeg koji je pretrpeo Finiks od San Antonija. Domaćin je vodio od samog početka imao i 20 poena razlike na startu trće deonice, ali je sve to uspeo olako da prospe. Na krilima najboljeg strelca utakmice Keldona Džonsona i supertalentovanog Viktora Vembanjame, Sparsi su odigrali furioznu završnicu došli do preokreta dve sekunde pre kraja utakmice – 115:114.

Tokom čitavog meča je delovalo da Finiks u potpunosti ima situaciju pod kontrolom. U tome je prednjačio iskusni Kevin Durant, koji je meč okončao sa 26 postignutih poena i sedam asistencija, a imao je i veliku pomoć u Eriku Gordonu (20 poena) i Grejsonu Alenu (19). Međutim, čitavoj ekipi je drastično pala koncentracija onda kada je bilo presudno, a posebno Durantu.

Izabrane vesti

Na minut i tri sekund edo kraja meča bilo je plus pet (114:109) za domaćina posle zakucavanja Duranta. Igrači Finiksa kao da su u tom trenutku pomislili da je sve gotovo, ali to nije bio slučaj i sa igračima San Antonija. Vembanjama je prvo pogodio sa distance, a sedam sekundi pre zakucavanjem spustio zaostatak na samo jedan poen. U narednom napadu Džonson pred protivničkim košem krade loptu Durantu i zakucava za preokret.

Iskusni Durant je pokušao da se iskupi, ali je promašio šut za pobedu svoje ekipe i zaslužio epitet velikog tragičara večerašnjeg meča.

Keldon Džonson je meč okončao sa 27 postignutih poena, dok je Vembanjama ubacio 18, uz osam skokova.

Los Anđeles Klipersi nisu mogli da računaju na nove igrače, s obzriom na to da trejd koji je uzburkao javnost u NBA ligi još uvek nije zvanično kompletiran, ali to nije sputalo domaćona da dođe do ubedljive pobede nad Orlandom (118:102).

Dominirao je Pol Džordž sa 27 poena, sedam skokova i sedam asistencija, dok je Rasel Vestbruk ubacio 18. Sa druge strane najefikasniji je bio Paolo Bankero sa 15 poena.

NBA, REZULTATI:

Klivlend - Njujork 91:109

/Mičel 26 - Rendl, Branson 19/

Finiks - San Antonio 114:115

/Durant 26 - Džonson 27/

LA Klipers - Orlando 118:102

/Džordž 27 - Bankero 15/



tagovi

Viktor VembanjamaKevin DurantSan Antonio SparsFiniks SansKeldon Džonson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara