(©AFP)
(©AFP)

Durent i Irving slomili Atlantu: Bogdanovićeva 22 poena nedovoljna za trijumf (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.12.20. | 04:17

Seltiksi nadigrali Grizlise (126:107), Majami bolji od Milvokija (119:108)

Imao je Bogdan Bogdanović još bolje veče od onog u pobedi nad Detroitom, postigao je 22 poena, ali to nije bilo dovoljno da Atlanta upiše četvrti trijumf i uz Orlando Medžik ostane jedini tim koji nije iskusio poraz. Bruklin Netsi su u Barklajs centru u dramatičnoj završnici slomili otpor Atlante – 145:141

Kevin Durent, Kajri Irving i družina preboleli su poraz u produžetku od Memfisa. Premijerne mečeve u NBA ligi ove večeri pored uspeha Bruklin Netsa obeležile su pobede Bostona i Majamija, 42 poena Džejlena Brauna i novo odlično izdanje Bogdana Bogdanovića.

Izabrane vesti


Srpski košarkaš prošao je kroz period privikavanja na novu i nepoznatu sredinu. Atlanta je postala njegov dom, više nema nepoznanica i Bogdanović je spreman da u kontinuitetu doprinosi rezultatima Hoksa. U porazu od Bruklin Netsa, Bogdan je ubacio ubacio 22 poena, procenat šuta za tri poena bio je preko 50 odsto (6/11), uhvatio je četiri lopte i zabeležio po asistenciju i ukradenu loptu.

Tokom čitavog meča na snazi je bila rezultatska klackalica. Najveći plus imala je Atlanta u prvoj četvrtini. Iznosio je devet poena. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a sredinom četvrte četvrtine Netsi su okrenuli rezultat u svoju korist i do kraja nisu ispuštali prednost. Šuteri obe ekipe bili su izrazito raspoloženi, a tome u prilog ide i krajni rezultat. U završnici meča povukli su oni najkvalitetniji - Durent i Irving. Od zakucavanja Alena za 125:122 na šest minuta do kraja, pogađao je samo ovaj dvojac u timu Bruklina. Ubacili su Durent i Irving kombinovano poslednjih 20 poena, a u penal završnici Kevinu Durentu nije zadrhtala ruka.


Efikasniji od srpskog asa u redovima Jastrebova bili su Tre Jang i Džon Kolins. Meč su završili sa po 30 poena. Jang se istakao i kao razigravač, podelio je 11 asistencija, a Kolins je sakupio 10 skokova. Deseti pik sa drafta 2019. godine, Kem Rediš, dodao je 20 poena.

Najistaknutiji pojedinac na meču bio je Kevin Durent. Predvodio je Durent listu strelaca kod Bruklina, bio je naefikasniji igrač na meču sa 33 poena. Malo mu je nedostajalo da ostvari tripl-dabl. Uhvatio je 11 lopti i zaustavio se na osam asistencija. Kajri Irving je ubacio 25 poena, Džo Heris dva manje, a dvocifreni u redovima Bruklina bili su i Alen, Prins, Levert i Šamet.


NBA LIGA

Četvrtak

Boston - Memfis 126:107

/Braun 42 - Valančijunas 18/

Bruklin - Atlanta 145:141

/Durent 33 - Jang 30/

Majami - Milvoki 119:108

/Dragić 26 - Adetokunbo 26/



tagovi

Milvoki BaksMajami HitMemfisBoston SeltiksBruklin NetsAtlanta HoksNBA ligaLuka DončićBogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara