Dušan Alimpijević (©Star Sport)
Dušan Alimpijević (©Star Sport)

Dušan Alimpijević i Bešiktaš na testu izdržljivosti: Da ne bude francusko finale

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.04.24. | 12:46

Pobednik ide na prvog favorita – Pariz

Lepo je bilo zamišljati srpsko finale Evrokupa, ali nije bilo realno. Pariz je protiv Londona Petra Božića potvrdio ulogu verovatno prvog favorita za trofej i plasman u Evroligu, ostaje nam da se nadamo da nećemo videti francuski duel za trofej i da će Dušan Alimpijević i Bešiktaš moći da pomrse račune.

Istanbulski sastav se izdigao u drugom meču polufinala i pred 16.000 gledalaca izvojevao pobedu koja daje nadu za odlazak korak dalje. Neće biti nimalo lako, jer ide na noge Burgu od koga je gotovo rutinski poražen u prvom meču i koji ove sezone na svom parketu ima gotovo savršen učinak i skor 10-1.

Izabrane vesti

Burgova dobitna kombinacija u prvom meču bila je širina rostera u napadu sa čvrstom odbranom. Bešiktaš je spremno dočekao 'biti ili ne biti' susret i pred punom dvoranom pokazao zube, a sada pred sobom ima šansu da potvrdi epitet najopasnijeg gostujućeg tima u takmičenju. Alimpijevićev tim je ove sezone dobio šest mečeva na strani, najviše u Evrokupu, uključujući i velike recke u baražu sa sada već bivšim osvajačem trofeja Gran Kanarijom i četvrtfinalu sa Hapoelom iz Tel Aviva.

Za Alimpijevića i njegovu desnu ruku Dereka Nidama eventualni prolaz u finale došao bi kao druga šansa da osvoje pehar koji im je 2022. godine promakao u okršaju sa Virtusom iz Bolonje vođenim maestralnim Milošem Teodosićem. Za Bešiktaš je sam plasman u polufinale Evrokupa velika stvar, pogotovo jer se klub prošle godine nalazio pred ispadanjem iz turske lige. Sa dolaskom mladog srpskog trenera ekipa je ponovo dobila na značaju u domaćim i evropskim okvirima, što je za poštovanje.

Možda će za Bešiktaš značajno biti to što nije igrao utakmicu domaćeg prvenstva za vikend. Ekipa je imala više vremena za odmor i pripremu najvažnije utakmice dosadašnje sezone, a kako mnogo toga zavisi od kvarteta Nidam – Metjuz – Delgado – Mičel, očekuje se da će imati izuzetnu potrošnju večeras.

Burgu bi ulazak u finale Evrokupa došao kao jedan od najvećih uspeha u dugoj klupskoj istoriji, pogotovo jer uoči početka sezone niko nije video ovaj tim pred vratima finala.

-------------------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Milan na San Siru, Barsu na Nou Kampu, PSŽ na Parku prinčeva?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------------------

Iako je Ajzea Majk iskočio kao prva violina ekipe na terenu, a Brajs Braun držao konstantu veći deo sezone, u Francuskoj svi gledaju u Zakarija Risašea. Talentovano krilo i po nekim projekcijama prvi pik na sledećem NBA draftu ima dosta toga da pokaže i dokaže sa svojih 18 leta, a dobar nastup u večerašnjem susretu mogao bi da ima veliki značaj za nastavak karijere i verovatno bi zacementiralo najavljeno mesto na vrhu predstojeće košarkaške lutrije.

Dosadašnje igre u Evrokupu bile su jako dobre sa 11,9 poena i 3,3 skoka, mada je u dosadašnje dve utakmice polufinala na prosečno šest poena.

Veliki je ulog, a ako neko može da pokori dvoranu Ekinoks tek drugi put ove sezone, onda je to definitivno Bešiktaš. Svako ko bude izašao na crtu Parizu imaće gotovo nemoguću misiju pred sobom...

POLUFINALE EVROKUPA - MAJSTORICA

Sreda:

19.30: (1,60) Burg (14,5) Bešiktaš (2,55)

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

Dušan AlimpijevićKK BešiktašKK BurgEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara