Dušan Kutlešić prešao u Steauu

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.01.20. | 09:46

Jedan od najboljih košarkaša domaćeg prvenstva karijeru nastavlja u Rumuniji

Nakon 17 neverovatnih kola, tokom kojih je Sloboda došla na samo korak do ostvaranja sna i plasmana u ABA 2 ligu, došlo je vreme da se Užičani rastanu sa jednim od svojih najboljih košarkaša. Dušan Kutlešić koji je među Rosonerima od početka sezone bio na otvoren ugovor karijeru će nastaviti u susednoj Rumuniji, u ekipi Steaue.

Četvrti najbolji igrač Košarkaške lige Srbije po indeksu (20,6 po utakmici), saopštio je sinoć po završetku meča sa Dunavom u Staroj Pazovi da je to bila njegova poslednja utakmica u klubu iz grada sa Đetinje, sa kojim je pre samo nekoliko dana osvojio pehar u Kupu KSS.
„Želeo bih da se zahvalim saigračima i ljudima u klubu na šansi koji su mi dali da igram na otvoren ugovor. Poželeo bih im sreću u nastavku takmičenja, jer sigurno će ostati ovde gde jesu sada i bez mene. Nadam se da sam se ja na neki način odužio saigračima, treneru Vladi Lučiću, klubu i svima“, istakao je rođeni Užičanin .

Izabrane vesti

Sjajni košarkaš je ove sezone prosečno u domaćem šampionatu beležio 15,7 poena po utakmici uz 4,5 skokova i 4,6 asistencija. Zaista dugo će se u Užicu prepričavati njegov nastup protiv aleksinačkog Napretka, kada je gostujućoj ekipi „sasuo“ čak 40 poena uz neverovatan indeks korisnosti od 46.

Pre Slobode, gde je ujedno i započeo svoju igračku karijeru, igrao je za valjevski Metalac dok je ovaj nastupao u ABA ligi, potom se oprobao u ekipama FMP-a iz Železnika, Vršca, čačanskog Borca, a prethodne dve sezone branio je boje Dinamika. Ovo će mu biti prvi klub za koji će igrati van teritorija naše zemlje.

Zajedno sa mladom reprezentacijom Srbije do 19 godina starosti osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Češkoj, a godinu dana ranije je sa isto toliko mlađim kolegama iz nacionalnog tima došao do bronze na Evropskom šampionatu u Litvaniji i Letoniji.

Sloboda se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli Košarkaške lige Srbije sa tri pobede više u odnosu na trećeplasirani Dinamik i dve pobede manje u odnosu na prvoplasirani Borac, a u sledećem kolu je očekuje veliki regionalni derbi sa Zlatiborom iz Čajetine u čuvenom „Velikom parku“.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara