Dušan Miletić (© Star Sport)
Dušan Miletić (© Star Sport)

Dušan Miletić za Mozzart Sport: Gasol me oduševio, Željko poručio da ne odustajem

Vreme čitanja: 4min | čet. 22.09.22. | 08:16

Doskorašnji centar Partizana pronašao svoje mesto u Đironi, a posle ubačenih 25 poena na meču protiv Barselone pričao je za naš sajt

Posle tri sezone u Partizanu i male šanse da pokaže šta sve ume na parketu, Dušan Miletić se našao na prekretnici u karijeri. Da li potonuti ili nastaviti uzdignute glave i pokazati talenat... Centar rođen 1998. godine odlučio se za drugu varijantu. Dobio je poziv koji se ne odbija, jer je stigao iz Đirone od legendarnog Marka Gasola i prekaljenog trenerskog stručnjaka Aita Garsije. Da je napravio sjajan potez pokazao je već na pripremama i to ni manje ni više nego protiv Barselone. Srpski internacionalac je zablistao kao nikada do sada, protiv giganta iz Katalonije ubacio je 25 poena.

Izabrane vesti

"Da sam mogao sam da biram, mislim da ne bih mogao bolje da izaberem od Đirone. Ne bih sada da zvučim nerealno, ali za sada sve funkcioniše sjajno, od kluba, preko grada i svega ostalog", bili su prvi utisci Miletića u razgovoru za Mozzart Sport dok se sprema za odlazak na trening.

Iako nije mala stvar ubaciti Barseloni 25 poena, bez obzira da li se radilo o pripremnom meču ili takmičarskom, Miletić je svestan da to ne mora ništa da znači na duže staze.

"Jesam odigrao dobar meč, ali to je samo jedna utakmica. Poslužiće mi kao dodatna motivacija da radim još jače, pokazao sam da mogu da budem neko ko je spreman da pomogne. Ovo ne znači da sada očekujem nekakvu ulogu, došao sam ovde sa ciljem da napredujem jer je Đirona napravila takav projekat da je u prvom planu napredak mladih igrača. Svidelo mi se to i za sada sve ide u smeru koji mi je predočen pre nego što sam potpisao ugovor"

Prva figura Đirone i na parketu i van njega je Mark Gasol. Legendarni centar je 2014. godine ponovo osnovao klub. Prethodni se ugasio usled finansijskog kraha. U sezoni 2006/2007 na klupi tima iz Đirone je bio Svetislav Pešić, sadašnji selektor Srbije. Prvih godina novoosnovani klub se takmičio samo u mlađim kategorijama. Od 2016. je katalonski tim dobio naziv Đirona Mark Gasol, a naredne godine je klub preimenovan u Basket Đirona. Pre pet godina Basket Đirona je oformio i seniorski sastav koji je krenuo od četvrtog ranga španske košarke i za kratak period je stigao do elite. U novembru 2021, mlađi od braće Gasol je najavio da će posle bogate karijere “preko bare” da zaigra za klub čiji je predsednik.

"Fascinirao me je Mark. Njegovo ponašanje, zalaganje na i van parketa. Zaista da stojite, gledate i učite. Mislim da on ima sve moguće uloge u timu, od prvog operativca, do igrača na parketu. On sa nama radi apsolutno svaki trening maskimalno, ne izdavaja se od tima, stvorio je radnu atmosferu i svi njega prate. Istinsko je zadovoljstvo učiti od njega. Nekoliko puta smo razgovarali i samo mogu da kažem da je sjajan čovek i košarkaš".

Cilj kluba se poklapa sa ličnim ambicijama srpskog internacionalca.

"Najviše mi prija pažnja koju imaju igrači. Vodi se računa o svemu, najsitniji detalji su rešeni i na nama je samo da se pojavimo na treningu i radimo. Sve ostalo je maksimalno obezbeđeno"

Dugajlija iz Kosovske Mitroviće ušao je u košarkaške vode u dresu Sloge iz Kraljeva, tu je skrenuo pažlju ljudi iz Partizana, a 2019. je obukao crno-beli dres. Ipak, bez obzira na trenera u Humskoj, šansa da se pokaže na parketu je retko stizala.

"Ne mogu da kažem ništa loše o Partizanu. To je klub gde sam stasao kao osoba i načio šta znači biti profesionalac. To nikada ne mogu da zaboravim. Iako igrački nije prošlo onako kako sam očekivao, neke stvari sam naučio i uvek ću koristiti. Prethodna godina mi je bila možda najteža u životu, ali imao sam nekoliko otvorenih razgovora sa Željkom Obradovićem. Iskreno je pričao sa mnom i na tome ću mu večno biti zahvalan. Rekao mi je da ne odustajem da nastavim vredno da radim i da će rezultati stići".

Posle života u Kraljevu, Beogradu i Čačku, sada Dušan uživa u Španiji.

"Odgovara mi sve za sada, sve je nekako opušteno, nema nikakve tenzije koja obično bude kod nas. Sada sam samo fokusiran na košarku i da iskoristim priliku da napredujem u svim segmentima. Pronašao sam mesto u sistemu trenera Aita koji je izvanredan stručnjak. Ipak, moram još mnogo da radim".

Za kraj dotakao se i ambicija kada sezona počne u Endesa ligi.

"Razgovarali smo svi, hoćemo pre svega da se stabilizujemo kao klub, da mladi igrači krenu da dolaze jer znaju da će ovde da napreduju, a kada košarkaš na parketu napreduje, napreduje i cela organizacija", završava Miletić razgovor za naš portal


tagovi

KK PartizanDušan MiletićKK ĐironaMark Gasol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara