Duško Ivanović (©MN press)
Duško Ivanović (©MN press)

Duško Ivanović: Barsa odigrala bolje u poslednjim sekundama; Jasikevičijus: Zvezda se očajnički borila

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.03.23. | 23:13

"Moji momci su se borili. Čini mi se da je Zvezda očajnički želela da dobije i to je bila razlika: borba protiv očajničke borbe. Bilo je finale za njih, poslednja šansa", rekao je Šarunas Jasikevičijus

Ostavili su košarkaši Crvene zvezde odličan utisak u Blaugrani, pokazali zube moćnoj Barseloni i bili veoma blizu podviga. Borili se se do poslednjeg minuta, ali domaći sastav je pogodio nekoliko bitnih šuteva na kraju i odneo pobedu 85:79.

Fakundo Kampaco je oborio rekord karijere u Evroligi sa 24 poena, iako nije najbolje počeo utakmicu. Raspucao se u trećoj deonici, odigrao odlično u četvrtoj, ali je Barsa ipak bila neumoljiva u završnici.

Izabrane vesti

"Bila je teška i neizvesna utakmica, a Barselona je možda odigrala bolje u poslednjim sekundama od nas", kratko je Duško Ivanović sumirao utiske po završetku susreta.

Šarunas Jasikevičijus je sijao od zadovoljstva. Videlo se koliko je posle poraza od Olimpijakosa i Fenerbahčea njegovoj ekipi bio potreban trijumf.

"Moji momci su se borili. Čini mi se da je Zvezda očajnički želela da dobije i to je bila razlika: borba protiv očajničke borbe. Bilo je finale za njih, poslednja šansa. Moramo da shvatimo da ulazimo u završnicu ligaškog dela sezone i da će timovi raditi lude stvari samo da bi pobedili, stekli prednost domaćeg terena. Morate da pružite jednak otpor. Dug put je pred nama. U ovakvoj Evroligi je najvažnije pobeđivati, naravno, ali je ovo očigledno bio vrlo bitan trijumf posle dva vezana poraza. Mislim da je bilo važno i da osetimo ovu publiku. Bili su neverovatni, sjajno veče u Blaugrani. Bilo je veoma glasno", rekao je litvanski strateg.

Nikola Mirotić je pohvalio Crvenu zvezdu.

"Teška utakmica, kao što smo i pčekivali, protiv tima koji se bori za plej-of. Čestitam Zvezdi na sjajnom nastupu. Igrali su fizički, veoma takmičarski i borili se do kraja. Pružili su nam sjajan otpor i srećan sam nastupom svoje ekipe, kako smo se pokazali. Prvo poluvreme, drugo, bili smo solidni čitave večeri i na kraju našli način da dođemo do pobede. Ostalo je još 4-5 utakmica, borimo se za prednost domaćeg terena i moramo da napredujemo kao tim, pogotovu u ovoj fazi sezone. Da ostanemo zdravi i spremimo se za sve što nas čeka", istakao je Mirotić.

Bivši košarkaš Partizana Jan Veseli je bio posebno inspirisan, pa je poput Mitrovića postigao 21 poena.

"Bilo je veoma agresivno, fizički naporno. Dobro smo počeli, ali smo potom pali. Najvažnije je što smo ostali fokusirani i došli do pobede. Igrali smo sa mnogo energije i to nam je obezbedilo trijumf. Teška nedelja je za nama. Znali smo da će biti nezgodno posle dva poraza na strani, ali srećom, danas smo igrali kod kuće. Moramo da gradimo dalje na ovoj utakmici", dodao je češki reprezentativac.


tagovi

KK Crvena zvezdaDuško IvanovićKK BarselonaŠarunas JasikevičijusNikola MirotićJan Veseli

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara