Duško Ivanović (©Starsport)
Duško Ivanović (©Starsport)

Duško Ivanović dobija pojačanje sa NBA pedigreom, meč sa Partizan Mozzart Betom će biti poseban

Vreme čitanja: 3min | uto. 31.10.23. | 14:01

Kris Čioza navodno na pragu Baskonije i trebalo bi da se stavi na raspolaganje novom treneru pred okršaj sa crno-belima

Velike promene u Vitoriji pred dolazak Partizan Mozzart Beta u Fernando Buesa Arenu. Duško Ivanović se vratio da zameni Đoana Penjaroju posle serije poraza, a izgleda da će doskorašnji trener Crvene zvezde na startu četvrtog mandata u Vitoriji dobiti i novo pojačanje.

Kako prenosi novinar Ivan Benito sa lokalnog lista "El Correo", Baskonija završava angažovanje američkog plejmejkera Krisa Čioze. Navodno još potpis nedostaje kako bi se kompletirao posao i 27-godišnji košarkaš stavio na raspolaganje Ivanoviću. Očekuje se da bude u timu već za duel sa Partizanom u 6. kolu Evrolige (petak, 20.30).

Izabrane vesti

Prva opcija tima iz Baskije je navodno bio plejmejker reprezentacije Južnog Sudana, Karlik Džons, ali je on odbio da potpiše ugovor, iako mu je obećano da će biti prva opcija na poziciji organizatora igre. Pojavila se potom Baskoniji mogućnost da potpiše Čiozu i s obzirom da je poslendnji meč završila sa praktično šest igrača, izgleda da u upravi nisu mnogo razmišljali.

Čioza je odigrao 101 utakmicu u NBA za Hjuston, Vašington, Bruklin i Golden Stejt, a sa Voriorsima je osvojio i šampionski prsten prošle godine. Prosečno je u ligaškom delu sezone beležio 3,3 poena i 2,4 asistencije, 2,8 poena i 1,8 završnih dodavanja u plej-ofu (10 mečeva).

Prošle sezone je debitovao u ACB ligi, gde mu je šansu dao Sito Alonso u Mursiji. Odigrao je osam utakmica i prosečno beležio 9,9 poena i 5,4 asistencija. Najbolju partiju pružio je protiv Tenerifa sa 26 poena i šest trojki. Interesantno je da ga je trener Unikahe, Ibon Navaro, poredio jednom prilikom sa Majkom Džejmsom.

Nema nikakvih prepreka ka njegovom dolasku u Buesa Arenu, jer je slobodno jedno mesto za igrače koji ne dolaze iz Evropske unije, otkako je klub napustio Dolton Homes.

Ostaje da se vidi kako će Baski izgledati sa novajlijom protiv Partizana, kao i da li će neko od povređenih igrača uspeti da se oporavi (Niko Manion, Dani Dijez, Kalifa Diop). Poznato je da je Nikos Rogavlopulos na duže povređen, a ne zna se ni koji je stepen povrede Markusa Hauarda, koji je odigrao samo sedam minuta zbog problema sa leđima minulog vikenda u porazu od Andore. Rovit je bio i Čima Moneke.

U svakom slučaju, u Vitoriji će biti veče za pamćenje jer je Baskonija odlučila da oda veliku počast Luisu Skoli i povuče njegov dres iz upotrebe. Argentinac će prisustvovati ceremoniji koja će se održati pred okršaj sa Partizan Mozzart Betom, a njegova "četvorka" će pod svodove Fernando Buesa Arene.

Skola je sarađivao i sa Ivanovićem u Baksoniji, a Argentinac je bio kapiten tima koji je osvojio duplu krunu 2002. godine. Pritom je podigoa još dva Kupa kralja (2004. i 2006) i tri Superkupa (2005-2007). Leta 2007. je otišao u NBA za 2.500.000 evra, a predsednik Đosean Kereheta ga je nazvao najboljim igračem u klupskoj istoriji.

Njegov dres će tako stajati pod svodovima dvorane u Vitoriji uz dresove Pabla Priđonija (5), Igora Rakočevića (8) i Serhija Vidala (9).



tagovi

Kris ČiozaPartizan Mozzart BetKK PartizanBaskonijaLuis Skola

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara