Duško Ivanović (Foto: Starsport)
Duško Ivanović (Foto: Starsport)

Duško Ivanović pred Monako: Ključ će biti naše strpljenje u napadu i odbrani

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.10.23. | 11:54

"Biće teško, protiv odlične ekipe koja je prema svim prognozama pre početka važila za favorita da ide na Fajnal for, koja ima izvanredan kvalitet, igrače koji mogu da reše jedan na jedan situacije protiv bilo koga", dodao je trener Crvene zvezde

Vratili su se košarkaši Crvene zvezde ekspresno na pobednički kolosek posle poraza u drugom kolu Evrolige od Žalgirisa i savladali Borac Mozzart u okviru trećeg kola ABA lige. Sada ih čeka još jedan veliki ispit protiv prošlosezonskog učesnika Fajnal fora elitnog takmičenja, šampiona Francuske - Monaka (sreda, 20.00).

Trener Duško Ivanović je svestan šta njegove izabranike očekuje na parketu Beogradske arene protiv ambiciozonog sastava Saše Obradovića, koji sezonu na evrosceni nije otvorio prema očekivanjima, jer je pretrpeo poraze od Valensije i Virtusa.

Izabrane vesti

"Svaka utakmica Evrolige je bitna, naročito ova, nakon poraza u Kaunasu. Biće teško, protiv odlične ekipe koja je prema svim prognozama pre početka važila za favorita da ide na Fajnal for, koja ima izvanredan kvalitet. Nisu počeli baš dobro, ali zato će biti još opasniji. Moramo da budemo fokusirani i spremni za težak meč i verovatno 40 minuta ujednačene igre. Sigurno će igrati koncentrisano i snažno, pa i mi moramo tako", rekao je Ivanović.

Iskusni stručnjak smatra da bi strpljenje moglo da odigra ključnu ulogu u meču trećeg kola Evrolige.

"Košarka je sport gde 40 minuta mora da se igra, ne 35 ili 39. Moramo biti spremni, da igramo sa mnogo strpljenja. Monako igra izuzetno čvrsto u odbrani i kvalitetno u napadu. Ključ će biti naše strpljenje u napadu i odbrani."

Kneževi su zadržali većinu igrača iz prethodne sezone u kojoj su pisali istoriju. Jedan od lidera je i dalje Majk Džejms, tu su i Alfa Dijalo, Džon Braun, Donatas Motiejunas, Donta Hol, Eli Okobo, a ostao je i bivši košarkaš crveno-belih Džordan Lojd koji ipak neće moći da nastupi u Beogradu jer se oporavlja od povrede.

"To je uvek prednost, ako igraš sa ekipom, koja igra sa igračima koji su dugo skupa. Gledamo samo kvalitet tih igrača koji mogu da reše jedan na jedan situacije protiv bilo koga."

U klub su preko leta stigli Mam Žete, Teri Tarpi, Petr Korneli i bivši NBA as, Kemba Voker. Postoji mogućnost da četvorostruki Ol-star igrač debituje baš protiv Crvene zvezde, ali to ne menja planove trenera Ivanovića.

"Spremali smo se za ekipu Monaka, ne za jednog igrača".

Kapiten Branko Lazić je propustio prethodna dva duela zbog lakše povrede, ali je bio prisutan na jutarnjem treningu crveno-belih, dan uoči susreta sa Monakom. Kadrovska situacija u ekipi se popravlja.

"Ima igrača sa manjim tegobama, ali nadam se da će svi biti spremni".

Crveno-beli od starta sezone imaju učinak 4-1, a dobili su obe utakmice kod kuće protiv Asvela u Evroligi i Cedevite Olimpije u regionalnom prvenstvu. Sada će ponovo imati veliku podršku sa tribina.

"Ta pomoć nam je uvek bila dodatni motiv, kako prošle sezone tako i na dosadašnjim utakmicama, igrači su davali više od sebe. Nadamo se da će i sutra biti tako, jer nam je potrebna", zaključio je Ivanović.


tagovi

KK Crvena zvezdaDuško IvanovićKK MonakoKemba VokerBranko Lazić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara