Košarkaši Mege Mozzart (©MN Press)
Košarkaši Mege Mozzart (©MN Press)

Dva detalja u mislima košarkaša Mege Mozzart pred Zvezdu

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.02.22. | 12:30

Kada se igra na jednu utakmicu - sve karte su otvorene...

Deseti put zaredom u ukupno 13 učešća košarkaši Mege Mozzart igraće bar polufinale Kupa Radivoja Koraća.

Izabranike Vladimira Jovanovića čeka dan za analizu urađenog i pripremu za reprizu prošlogodišnjeg finala u kojem je ulog zaista veliki. Jedan od dva kandidata za Žućkovu levicu završiće u subotu uveče svoj boravak u Nišu, a u redovima Mege Mozzart se nadaju da to neće biti oni.

Izabrane vesti

"Šta očekujem u subotu? Pobedu, nadamo se tome. Očekujem i tešku utakmicu. U prethodnom susretu smo pokazali da možemo da se nosimo s njima. Jeste da su oni evroligaški tim i svaka im čast na tome, ozbiljna su ekipa. Prošli put nismo odgovorili dobro čvrstinom, nadam se da će sada biti drugačije", izjavio je talentovani Nikola Jović, koji se i ovog puta našao na spisku selektora Svetislava Pešića za predstojeće reprezentativne kvalifikacije.

21.00: (1,85) Partizan (hendikep -43,5) Borac Zemun (1,85)

Nije lako spremati meč protiv jedinog regionalnog evroligaša i aktuelnog branioca tri pehara. Svesni su u Megi Mozzart da je sveukupni kvalitet na strani Crvene zvezde, ali to ne znači da je sve unapred rešeno. Režirali su Mega Mozzart i Crvena zvezda neke prilično napete susrete na Kupu Radivoja Koraća, triput su odmeravali snage i u finalima, tako da je iza njih duga istorija.

Dok se iščekuju imena preostala dva učesnika polufinala, u mislima Jovanovićevog sastava provlače se misli – kako da se zadrži čvrstina susreta sa Zlatibotorom, te pogotovo iz nedavnog susreta sa Zvezdom u ABA ligi, kako da se ovaj aspekt unapredi i može li da se smanji broj izgubljenih lopti?

Mega Mozzart je atletski dominirala parketom protiv Zlatibora sa 50 skokova, od čega 13 u napadu, ali je upravo Zvezda u tom segmentu nadigrala svog domaćina pre 11 dana. Podsetimo, ekipa Dejana Radonjića je ofanzivnim skokovima iskoristila određene defanzivne propuste rivala i tako prelomila susret u svoju korist. Tačnije, 13 od ukupno 15 ofanzivnih skokova Zvezda je imala u drugom poluvremenu tog susreta, od čega 11 u ključnoj, poslednjoj deonici. Nisu crveno-beli tada izvukli previše koševa iz tih dodatnih poseda, šest u četvrtom kvartalu, ali su druge, pa čak i treće šanse da se realizuje napad udaljavale Megu Mozzart od neizvesnije završnice.

Uz skokove, Jovanovićeve pulene najviše brine broj izgubljenih lopti. U pomenutom duelu sa Zvezdom bilo ih je 15 ukupno, sinoć 17, pet već u prvoj deonici što je Zlatibor držalo u životu.

"Moramo da rešimo problem sa izgubljenim loptama, to je nešto što nas muči cele sezone. Pokušavamo non-stop da igramo u tranziciji, to nas najviše i krasi. I još da zadržimo potrebnu čvrstinu", napominje Jović, koji je jučerašnji susret završio sa 10 poena (4/14 iz igre, 2/7 za tri), šest skokova, uz po pet asistencija i izgubljenih poseda, dve blokade i jednom “krađom“.

Nikola Jović (©MN Press)Nikola Jović (©MN Press)

Jović je meč sa Zlatiborom iz ugla svog tima opisao kao "solidan". Opet, svestan da je za naredni izazov potrebno odigrati još bolje, pogotovo nakon startnih 15 minuta gde se ekipa još prebacivala u mod kup takmičenja. Protiv Zvezde prostora za tako nešto neće biti...

"Znali smo da će Zlatibor biti spreman za utakmicu, jer neće imati šta da izgube. Mi igramo ABA 1, oni ABA 2 ligu, po rangu takmičenja smo kvalitet iznad. Ipak, najvažnije je da smo mi od početka igrali čvrsto i držali smo taj ritam tokom cele utakmice. Pravili pametno faulove, nismo im dozvoljavali da postižu lake koševe. Oni su imali skraćenu rotaciju, igrali su bez dvojice igrača i to jednog od najboljih u timu. Solidna utakmica za nas, čeka nas utakmica sa Zvezdom".

Nemaju košarkaši Mege Mozzart šta da izgube. Crvena zvezda je favorit, a trener Jovanović bi u oba slučaja verovatno bio najzadovoljniji da vidi svoje momke kako se bore do poslednje sekunde, poštujući plan igre.


tagovi

Mega MozzartKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2022.Boriša SimanićNikola JovićVlade Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara