Dvajt Hauard (©AFP)
Dvajt Hauard (©AFP)

Dvajt Hauard bi da nastavi karijeru u Evropi

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.11.23. | 17:02

Agenti su ga navodno ponudili nekolicini klubova iz Evrolige i Evrokupa

Svojevremeno jedan od najboljih centara na svetu, osmostruki Ol-star igrač i NBA šampion Dvajt Hauard, razmišlja da se okuša u evropskoj košarci, prenosi BasketNews.

Naime, 37-godišnji centar, koji je prošle sezone igrao na Tajvanu, istražuje mogućnosti na evropskom tržištu, odakle vidi šansu za povratak u NBA.

Izabrane vesti

ProBasket Consulting i Brightside Sports agencije, odgovorne za Hauardove poslove u Evropi, aktivno nude iskusnog centra evropskim timovima, uključujući i nekolicini iz Evrolige i Evrokupa. Kako se navodi, opcija je i Australija.

Naravno, bivši košarkaš Orlanda, Los Anđeles Lejkersa, Hjustona, Atlante, Šarlota, Vašingtona i Filadelfije bi u svaku potencijalnu saradnju umetnuo i izlaznu NBA klauzulu, sa jasnim ciljem da se vrati u najjaču ligu svega, gde je proveo 18 godina karijere.

Košarkaš koji je 2004. bio izabran kao prvi pik na draftu je prošle sezone upisao 20 nastupa u Tajvanu i beležio 23,2 poena i 16,2 skoka, uz pet asistencija i 1,2 blokade u proseku. Iza sebe ima 1.242 nastupa u najjačoj ligi sveta, uz prosek od 15,7 poena i 11,7 uhvaćenih lopti.


tagovi

Dvajt Hauard

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara