DVOKORAK KA SNOVIMA: Jović i Rebrača birali drim-tim na otvorenom času košarke

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.04.21. | 16:58

Jović: Hvala Mozzartu na svim idejama, nadamo se da će se baš na ovom terenu izroditi neki novi biser. Rebrača: Svi klinci treba da sanjaju najveće snove

Dvokorak ka ostvarenju snova, uz asistenciju proslavljenih asova naše košarke! Stefan Jović i Željko Rebrača izmamili su ovacije na otvorenom času pod obručima niškog SC „Šivara“, a na desetine dece biće odabrano za Mozzartovu besplatnu školu košarke koja se realizuje u saradnji sa KK Marinos.

Dečaci i devojčice koji sanjaju da krenu stopama slavnog Nišlije i čuvenog „Bananamena“ dobilo je priliku da trenira pred idolima, a najbolji će šest meseci pohađati školicu bez ikakve novčane nadoknade.

Izabrane vesti

Igra je počela u Beogradu, na otvorenom času fudbala sa asom Crvene zvezde Aleksandrom Kataijem, a nastavljena je u Nišu. Pored besplatnih škola fudbala i košarke, u sklopu velikog Mozzartovog projekta deca će moći da se pokažu i na rukometnom terenu u Aranđelovcu (25. april sa Ratkom Nikolićem), odnosno na odbojkaškom (Novi Beograd, 8. maj, Vesna Čitaković).

U svakom gradu bi trebalo da postoje ovakve škole, jer mnogo porodica ne može da priušti treninge deci. Ovo je i sjajan način da ih motivišemo da se bave sportom. Videli smo mnogo talentovanih devojčica i dečaka i nadam se da će se baš na ovom terenu izroditi neki novi biser. Hvala Mozzartu na svim idejama, a Marinosima na uslovima koje su omogućili deci“, istakao je Stefan Jović.

On je poručio deci da budu istrajni.

Najvažnije je da razviju ljubav prema košarci, da daju sto odsto i da veruju. Biće mnogo uspona i padova, ja sam se često pitao da li da odustanem, ali uvek je košarka bila iznad svih problema. Imao sam veliku podršku porodice i to je savet i za roditelje, da budu uvek uz svoje klince i da ih podrže“, rekao je Jović.

Željko Rebrača, jedan od najboljih centara sveta tokom devedesetih i osvajač medalja na najvećim takmičenjima, prvi put je uzeo loptu sa 14 godina, što je dokaz da za sport nikada nije kasno.

Svi ovi klinci na prvom mestu treba da postani dobri ljudi, a onda mogu da uspeju bilo gde. Sport zbližava ljude, uči te onim osnovnim principima života, a da li će neko na kraju biti i vrhunski sportista, nije toliko važno. Bitno je samo da postoje ovakvi projekti, da motivišemo decu. U moje vreme je sve bilo drugačije, menjao sam šinobuse i autobuse da bih došao na trening, ali mi ništa nije bilo teško. Imali smo energije, sve je bila igra. A ono što se posle dogodilo je samo posledica svega toga. Zato svako treba da sanja najveće snove, a ako su posvećeni i vole ono što rade, mogu i da ih ostvare“, naglasio je Rebrača.

Mališani će imati priliku da treniraju dva puta nedeljno, a školica se organizuje u saradnji sa KK Marinos.

Sa decom će raditi iskusni treneri košarke. Imamo uigran tim koji se stalno nadograđuje, naša škola je poznata po stručnom radu, ispravnoj metodici i pedagoškom pristupu. Pre nešto manje od 4 godine kada je jedna grupa iskusnih entuzijasta formirala KK Marinos, ideja je bila upravo ova, da vratimo sport deci i uspostavimo socijalno-ekonomsku ravnotežu iz nekih srećnijih vremena. Da deci na treninzima sve bude obezbeđeno, od dresova, rekvizita, napitaka... Uz pomoć Mozzarta ta ideja se ostvarila i ne možemo biti srećniji“, istakao je Miloš Dimitrijević, generealni sekretar KK Marinos.

Mozzartov projekat podržalo je Ministarstvo omladine i sporta, a na događaju u Nišu bio je gradski većnik za sport Aleksandar Stojičić. I dalje su u toku prijave za preostale dve školice – rukometa u Aranđelovcu i odbojke u Beogradu, a sve informacije možete pronaći OVDE.


tagovi

Stefan JovićŽeljko Rebračakošarkakompanija mozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara