Džabari Parker (©AFP)
Džabari Parker (©AFP)

Džabari Parker prošao lekarske preglede u Barseloni

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.08.23. | 17:37

Ipak, nije još ništa gotovo

Barselona je najavili da će smanjiti budžet za narednu sezonu, rastala se sa najplaćenijim igračem Nikolom Mirotićem, mada ostaje da Sud odredi koliko će morati da mu isplati za dve poslednje godine ugovora, a otišla je još nekolicina prvotimaca. Sidro je digao i trener Šarunas Jasikevičijus, ali već su angažovana i kvalitetna pojačanja. Na putu je još jedno, pomalo i iznenađujuće.

Posle Vilija Ernangomeza, Đoela Pare i Darija Brizuele, Katalonce bi mogao da pojača i nekadašnji drugi pik sa NBA drafta - Džabari Parker. Katalonski Mundo Deportivo i Home of Glory tvrde da je 28-godišnji Amerikanac prošao lekarske preglede u Barseloni, ali da se još čeka odluka kluba.

Izabrane vesti

Parker nije ispunio očekivanja u NBA, ponajviše zbog problema sa povredama kolena. Baš zbog toga su u redovima Blaugrane hteli da budu obazrivi, pa su pre bilo kakvih pregovora očigledno želeli zeleno svetlo lekara.

Navodno su ga i dobili jer je krilni košarkaš prošao testove, mada nije otpisana mogućnost da bude podvrgnut dodatnim, kako bi se što temeljnije utvrdilo njegovo fizičko stanje.

Košarkaš koji je zbog svojih atletskih sposobnosti i sjajnog odraza, kao i činjenice da je pohađao prestižni Djuk koledž, dobio nadimak "Djuk Skajvoker", završio je 2014. u Milvoki Baksima, uz velika očekivanja.

Verovalo se da bi sa dva atletski strašna košarkaša poput Janisa Adetokunba i Parkera, Baksi mogli da naprave čudo u NBA. Ipak, Džabarija su ozbiljno sputale povrede. Četiri godine kasnije preselio se u Čikago i onda su krenule česte selidbe. Kratko je bio član Vašingtona, pa je branio boje Atlante i Sakramenta, dok mu je poslednji klub bio Boston. U sezoni za nama nije imao angažman, a poslednju zvaničnu utakmicu odigrao je u januaru 2022.

Parker iza sebe ima 310 nastupa u ligaškom delu sezone, uz prosek od 14,1 poena i 5,5 skokova. Ukoliko bi uspeo da izbegne povrede, čini se da bi u Evropi mogao da vrati karijeru na pravi put.


tagovi

Džabari ParkerKK Barselona

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara