Luka Dončić i Džejson Kid (©AFP)
Luka Dončić i Džejson Kid (©AFP)

Džejson Kid: Luka bolji od Dirka, u krugu je najboljih ikada, uz Džordana, Lebrona, Kobija...

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.24. | 17:58

Bivši NBA as i trener Dalasa oduševljen Dončićevim izdanjima

Može da se priča o slaboj odbrani, nezainteresovanosti protivnika, ali kada neko na tri utakmice uradi ono što je Luka Dončić uradio na poslednja tri nastupa, mora da se skine kapa. A i da se konstatuje da zvezda Dalas Maveriksa mora da bude u vrhu MVP trke, uprkos ne tako blistavim timskim rezultatima.

Dončić je Atlanti ubacio 73 poena iz 33 šuta (prvi igrač u istoriji sa 70+ poena i preko 75 odsto preciznosti iz igre), a onda je ubeležio monstruozan tripl-dabl protiv Sakramenta sa 28 poena, 17 asistencija i 10 skokova. Jedna uhvaćena lopta mu je nedostajala da upiše još impresivniji na narednom meču: zabeležio je 45 poena, 15 završnih dodavanja i devet skokova protiv Orlanda. Ta tri meča Luka je odigrao u razmaku od 27. do 30. januara, a Mavsi su izgubili samo od Kingsa. Nije dovoljno reći da je to što je izveo bilo impresivno.

Izabrane vesti

Zato je trener Džejson Kid pronašao način da na nahvali kako dolikuje. Neko bi rekao da je i malo preterao.

"Pričao sam i ranije, a pričaću dok god sam tu - ne možete ovog momka uzimati zdravo za gotovo. Bolji je od Dirka, u krugu je najvećih ikada, uz Džordana, Lebrona, Kobija... Morate da cenite to što ovaj momak radi sa 24 godine, Dalas tako nešto nije video", rekao je Kid gostujući na jednom američkom radiju.

Iako je Luka postao predmet obožavanja u Dalasu, teško će se brojni navijači Mavsa složiti da je nadmašio Novickog.

"Pričao sam ovo i interno - bolji je od Dirka. Radi stvari koje Dirk nikada ne bi mogao. Sada je prilika da dovedemo prave ljude oko njega kako bi osvojio titulu".

Ono što Dončiću ipak nedostaje u odnosu na Novickog je - šampionski prsten. Nemac je 2011. gotovo sam vodio Maverikse do titule i to protiv moćne Majamijeva trojke, Lebrona Džejmsa, Dvejna Vejda i Krisa Boša. Ipak, vreme radi za slovenačkog reprezentativca.

"Isti je slučaj bio sa Majklom Džordanom. Nije uspeo sve dok nije ušao u tridesete. Ovaj dečko ima 24 godine i ruši sve rekorde pred sobom. Pobednik je i glavni cilj mu je da osvoji titulu. Doći će do nje i to ne samo do jedne. Imaće ih nekoliko kada se bude podvuka crta", jasan je Kid koji je i sam bio veliki igrač, igrao u eri svih koje je naveo, a sa Novickim je 2011. postao i šampion.


tagovi

Luka DončićDžejson KidDirk NovickiMajkl DžordanKobi BrajantLebron Džejms

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara