Aleksandar Džikić (©Star Sport)
Aleksandar Džikić (©Star Sport)

Džikić o rivalu u finalu Lige šampiona: Cele sezone iznenađuju; trener Bona: Džile je odličan stručnjak

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.05.23. | 17:08

“Ovogodišnji rezultati dovoljno govore o mom kolegi. Ono što i te kako cenim jeste način na koji je selektirao ekipu i način na koji igraju košarku“, kaže srpski strateg

Posle osvojenog Kupa Izraela, Aleksandar Džikić imaće šansu da u finali FIBA Lige šampiona podigne drugi evropski trofej, prvi još od Evročelendž kupa 2011. godine sa Krkom.

U finalu koje je na programu u nedelju (TV Arenasport, 20.00) Džikićev Hapoel igraće protiv Bona, ekipe koja se mimo očekivanja većeg dela košarkaške publike našao na korak do trona.

Izabrane vesti

“Bon iznenađuje neprestano od oktobra, zbog toga treba da ih ljudi shvate najozbiljnije. Biće teška borba, ne očekujemo ništa drugo. Nismo favoriti, uopšte. Ovogodišnji rezultati dovoljno govore o mom kolegi. Ono što i te kako cenim jeste način na koji je selektirao ekipu i način na koji igraju košarku. Našli su pravog trenera i rade stvari na pravi način. Uradili su dobar posao ove godine. Smešno je reći da je sada Bon ozbiljan, jer je to bio cele godine. To pričam cele godine, odbijam da o bilo kome sudim samo na osnovu poslednje utakmice“, rekao je Džikić.

Nastavio je srpski stručnjak da sipa pohvale na račun protivnika...

“Ceo proces je bio u tome da momci izađu iz zone komfora. Pogurali smo ih toliko jako, da su neki promenili način na koji igraju. Neki od njih prihvatili su nove uloge. Agresivni su, napadaju obruč, mobilni su, defanzivni, agresivni“.

Prokomentarisao je Džikić i činjenicu da se treneri sve češće angažuju na kratkoročne ugovore, odnosno na jednu sezonu...

“Jednogodišnji ugovor je sezona, ne projekat. Jednogodišnji ugovori ubijaju košarku. Kada pričamo o projektima, to je Tenerife. Uzmeš trenera i igrača i vodiš računa o njima, pružiš im sve što im treba. U teškim momentima podržavaš i braniš svoje odluke. Zato ne smatram da sam deo projekta“.

Trener Bona Tuomas Isalo sipao je pohvale na račun našeg stručnjaka.

“On je trener visokog nivoa, fan sam njegovog rada godinama. Njegove ekipe igraju sa mnogo intenziteta i kontakta, to su odlike timove koji su dobro trenirani. Čvrst tim sličan nama, tako da znamo šta nas čeka u finalu“, poručio je Isalo koga su na konferenciji predstavili kao mladog stratega, sa čime on nije saglasan iako ima 40 godina:

“Ne vidim sebe kao mladog trenera. U Nemačkoj je mnogo trenera koji dolaze. Naš tim je poseban jer niko kao pojedinac nije zainteresovan u lični uspeh ili ciljeve. Uživamo da radimo zajedno i takmičimo se svakog dana. Nadam se da će tako biti i u finalu“.

Bon je prvi deo sezone u Bundesligi završio na prvom mestu, stigao je do finala Lige šampiona, pa je razloga za zadovoljstvo mnogo.

“Vidim ogroman uspeh. Ono što smo uspeli da stvorimo u Bonu je nešto posebno i jako sam ponosan. Biće izazovno finale za nas. Biće grešaka, neće ovo biti obična utakmica. Radili smo cele sezone da bismo došli do ovde i budemo na visokom nivou“.

FAJNAL FOR LIGE ŠAMPIONA

Meč za treće mesto, nedelja:

17.00: (1,55) Unikaha (14,5) Tenerife (2,70)

Finale, nedelja:

20.00: (1,70) Bon (14,5) Hapoel Jerusalim (2,30)


tagovi

FIBA Liga šampionaAleksandar DžikićHapoel JerusalimKK Bon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara