Spidi Smit (©FIBA Champions League)
Spidi Smit (©FIBA Champions League)

Džikićev Hapoel pocepao mrežice sa 14 trojki, Darušafaki 50 minuta drame u Istanbulu

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.03.23. | 21:34

Ekipa srpskog trenera ostaje na vrhu Grupe I, turski sastav dobio Mursiju

Posle odličnih igara u završnici nacionalnog Kupa što je ovenčano vrednim peharom preko Makabija iz Tel Aviva, uprava Hapoela odlučila je da produži ugovor sa Aleksandrom Džikićem, a svako ko je bar malo gledao ekipu iz Jerusalima zna koliko se dobra košarka igra.

Hapoel jaše na talasu odličnih igara u poslednjih mesec i po dana, a rezultat toga je i pobeda nad Hapoel Holonom u petom kolu FIBA Lige šampiona – 77:65 (24:13, 17:25, 22:11, 14:16) i zadržao se na vrhu tabele Grupe I.

Izabrane vesti

I pored toga, ne može se reći da je Hapoel lako dobio. Kad god bi se ekipa iz Jerusalima rezultatski odvojila i stekla komotniju dvocifrenu prednost, gosti bi se vratili i držali su nezvesnost sve do četiri minuta pre isteka vremena. Hapoel Holono je preko Šona Dosona i Marvina Džonsa uspeo da spusti zaostatak na samo pet poena (69:64), posle čega je Džikić zatražio tajm-aut što je definitivno značajno uticao da se privede utakmica mirnijem kraja.

Trojkom najboljeg igrača večerašnje utakmice Spidija Smita iz drugog pokušaja u istom napadu, domaćin se rešio pritiska i posle dobre odbrane isti igrač je izvukao faul na šutu za tri poena i bio maksimalan u toj situaciji za 75:64 dva i po minuta pre kraja. Najvažnije od svega verovatno je to što je Hapoel protivniku dozvolio da u poslednja četiri minuta ubaci samo dva poena i to sa slobodnih bacanja odakle je bio precizan Džo Regland.

Smit je susret završio sa 26 poena i pet trojki iz 11 ispaljenih hitaca (9/16 iz igre). Levi Rendolf je uz 13 poena imao još po šest skokova i asistencija, dok je Zek Henkins ponovo zabeležio dabl-dabl sa 11 poena i isto toliko uhvaćenih lopti. Ekipa je susret završio sa 14 trojki i 43,8 odsto sa distance. Doson je predvodio Holon sa 20 poena i šest skokova, Regland je ubacio 16 poena (6/14 iz igre, 0/3 za tri), dok je Kris Džonson uz 14 poena uhvatio još šest lopti.

Prava ludnica od 50 minuta viđena je u duelu Darušafake i Mursije završenom rezultatom 105:104 (86:86). Presudni koš u poslednjem napadu domaćina ubacio je Met Muni uz 16 sekundi na semaforu. Iako je razlika bila samo poen, Trevis Trajs ispalio je hitac za tri i nije bio precizan, da bi se na defanzivnom skoku našao Eron Vajt za konačni trijumf istanbulskog kluba.

Ovo bi mogao da bude prelomni trenutak za nekadašnjeg učesnika Evrolige, pošto je na startu druge faze vezao tri poraza. Ali, dug je put pred igračima Ernaka Selčuka.

Čak šestorica igrača Darušafake bil su dvocifreni. Iskočio je Muni sa 27 poena (9/16 iz igre, 3/6 za tri), pet skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte za indeks 28. Gejb Olaseni je dopisao 17, a Vajt 14 poena uz 7/7 sa penala i sedam skokova. Mursiju je predvodio Trajs sa 24 poena i šest trojki (6/9), ali i nestvarnih 1/11 za dva! Tad Mekfaden je ubacio poen više uz 5/10 sa distance, dok je Nemanja Radović imao po osam poena i skokova.



tagovi

FIBA Liga šampionaAleksandar DžikićHapoel JerusalimDarušafakaEron VajtHapoel Holon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara