Džikićev kraj u Jerusalimu: Ovoga puta morate da ga razumete

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 10:18

Srpski strateg napustio Izrael usled bezbednosne situacije

Došao, video, pobedio... Delovao je Aleksandar Džikić u očima navijača Hapoela iz Jerusalima kao Gaj Julije Cezar, ali postoje stvari veće od košarke, veće od sporta, a tiču se života, zbog čega je srpski stručnjak u četvrtak jutro okončao jednoipogodišnji boravak na klupi tima iz Izraela.

Kako je u sapopštenju za javnost naveo Hapoel, razlozi nisu profesionalni, već lični. A ako se ima u vidu tenzija u tom delu sveta, kakva je nesigurnosti usled rata Izraela i Palestine, ovoga puta bi zaista morala da se razume želja proverenog stratega da, usled „bezbednosne situacije u Izraelu“, napusti klub.

Izabrane vesti

Ruku na srce, Hapoel je mečeve grupne faze Lige šampiona igrao u Beogradu, a prvenstvene u svojoj Pais areni, međutim, takav koncept je neodrživ na duge staze i Aleksandar je poželeo da ode. Iako je u junu, posle uspešne prve sezone, produžio ugovor na tri godine, što je bio znak koliko ga uprava kluba ceni. Opravdano, jer je Hapoel doveo do finala državnog prvenstva, meča za trofej u FIBA Ligi šampiona, a osvojio je Kup Izraela.

Zato se sa Hapoelom rastao u dobrom ambijentu.

Džile, svi u Hapoelu, igrači, treneri, rukovodioci i navijači žele da vam zahvale od srca za sve što ste učinili za klub. Želimo vam sreću na putu koji budete izabrali. Jerusalim će zauvek biti vaš dom“, piše u zvaničnom saopštenju.

Prethodnih dana se pisalo da bi Aleksandar Džikić brzo mogao da pronađe novi posao, jer su ga kontaktirali čenici Košarkaškog saveza Gruzije, da bude selektor te reprezentacije. Što se tiče Hapolea, na klupi bi mogao da za zameni Slovenac Jurica Golemac, bivši strateg Cedevita Olimpije.


tagovi

FIBA Liga šampionaAleksandar DžikićHapoel Jerusalim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara