Džon Holand (©Reuters)
Džon Holand (©Reuters)

Džon Holand zaglavljen u skloništu u Izraelu: Prilično je jezivo, mogu da osetim bombe

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.10.23. | 09:27

“Možeš da čuješ bombe, čak i da osetiš neke od njih, i jednostavno moramo ostati u skloništu u našoj sobi“, kaže bivši košarkaš Crvene zvezde

Kada je krajem jula ove godine napuštao Crvenu zvezdu, Džon Holand se dovodio u vezu sa Gran Kanarijom. Međutim, samo nekoliko dana kasnije je umesto na Kanarska Ostrva, reprezentativac Portorika krenuo je put Tel Aviva, konkretno u tamošnji Hapol, ni ne sluteći da će se nepuna tri meseca kasnije jedne subote probuditi usred rata.

Hamas je tokom jučerašnjeg dana izvršio raketni napad na oblast Gaze zbog čega su između ostalog obustavljena sva sportska takmičenja u zemlji, a klubovi su dozvolili svojim igračima da napuste državu. Ipak, doskorašnji košarkaš crveno-belih ostao je zaglavljen u Tel Avivu odakle se sinoć oglasio putem društvenih mreža.

Izabrane vesti

"Trenutno sam u Izraelu. Počelo je neko bombardovanje i prilično je ludo, čoveče. Imali smo dosta upozorenja za skloništa, zbog kojih smo morali da uđemo u njih. Ako pogledate ulice, prilično su prazne. Zaista, ima nekoliko ljudi, ali, da, možeš da čuješ bombe, čak i da osetiš neke od njih, i jednostavno moramo ostati u skloništu u našoj sobi. Sklonište ima dvostruko staklo i čini se da imaju neku čeličnu prepreku ili nešto slično. Prilično, prilično je jezivo, neću lagati", poručio je 34-godišnji košarkaš u objavi na Instagramu.

Holand ističe da mu ovo nije prvo ovakvo iskustvo, da ima bilo kakav dodir sa ratom, podsetivši da je već osetio nešto slično u Rusiji, dok je još bio član Uniksa iz Kazanja.

"Ovo je zapravo drugi rat u kojem sam bio. Bio sam u Rusiji kad su napali Ukrajinu, ali to je bilo drugačije jer ne osetiš to. Ne osetiš stvarno bombe kao što osećaš ovde, osećaš bombe koje eksplodiraju. Dakle, najmanje reći dan je bio zanimljiv i videćemo šta će biti sutra. Govore o treningu. Ne mislim da ćemo trenirati. Ne znam šta će se desiti, ali znate, samo snimam ovo jer, eto, možda… Znate… Ali, da, to je otprilike sve od mene trenutno. Siguran sam. Osećam se relativno sigurno. Dakle, to je život. Javiću vam se ponovo", dodao je Holand uz osmeh, trudeći se da ostane što pozitivniji.


tagovi

Džon HolandIzrael

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara