Leri Bird i Medžik Džonson (©AFP)
Leri Bird i Medžik Džonson (©AFP)

Džordan je pomerio ligu na viši nivo, ali Mežik i Bird su dve najvažnije osobe u istoriji NBA

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 10:09

Legendarni Čarls Barkli opet ustalasao američku javnost

Vilt Čembrlen je jedini u istoriji NBA ubacio 100 poena na meču. Ljubitelji košarke sus e decenijama pecali na "udicu" Karima Abdula Džabara. Bil Rasel je igrački ustoličio jedinu šampionski dinastiju koja ima više prstenja nego prstiju na obe ruke. Majkl Džordan je učinio Ligu slavnom van američkih granica... Ali, prema rečima Čarlsa Barklija najveći uticaj na NBA imala su druga dvojica velikana koja su u Ligu kročila 1979. godine.

Izabrane vesti

"Medžik Džonson i Leri Bird su dva najvažnija čoveka u istoriji NBA lige. Da nije bilo tih momaka, NBA ne bi bila ovo što je danas", rekao je Barkli gostujući u TV emisiji Džimija Kimela na ABC i tako opet ustalasao američku javnost.

Četvrtak, 2.30: (1,60) Dalas (13,0) San Antonio (2,60)

Odmah je prvi Gospodin NBA košarke pojasnio stav, odnosno zašto kao najuticajnijeg nije naveo svog višedecenijskog prijatelja, Džordana, koji se smatra najboljim igračem u istoriji igre pod obručima.

"Naravno, Majkl Džordan je podigao ligu na sledeći nivo, ali dovoljno sam star da pamtim vreme pre nego što su Medžik i Leri došli u NBA. Liga je bila previše crna, u njoj je imalo previše droge, nije bila isplativa. Dakle, kada pričamo o tome ko je 'stvorio' ligu, to su bili Leri Bird Bird i Medžik Džonson. I želeo sam da učinim nešto posebno za Medžika, jer ne postoje reči da se objasni ono što su on i Leri uradili za ligu. 'Hvala ti' nije dovoljno."

Pominjao je Barkli i ostale NBA gigante, sadašnje i bivše...

"Volim Lebrona (Džejmsa), Kobija (Brajanta), Tima Dankana, Patriika Juinga i sve ostale momke, ali dve najvažnije ličnosti su Medžik i Bird", ni pedalj nije odstupila legendarna NBA "prznica" od svog mišljenja.


tagovi

Čarls BarkliLeri BirdMedžik DžonsonMajkl Džordan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara