Dušan Alimpijević (Printscreen)
Dušan Alimpijević (Printscreen)

Efes bije Alimpije! Bešiktašu istanbulski derbi posle četiri godine (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.12.23. | 21:11

Nakon devet uzastopnih poraza crno-beli srušili gradskog rivala

Veče Dušana Alimpijevića u košarkaškoj Superligi Turske! Mladi srpski stručnjak od starta sezone sedi za kormilom Bešiktaša, a samo tri dana nakon kraha protiv ukrajinskog Prometeja u Evrikupu, imao je priliku za popravni u znatno važnijem istanbulskom derbiju. Crno-beli su pod dirigentskom palicom Srbina posle gotovo četiri godine posta, konačno uspeli da sruše gradskog rivala Efes - 85:77.

Devet utakmica zaredom Bešiktaš je trpeo maltretiranje Efesa. Trajalo je to od januara 2020. godine, da bi večeras na krilima Derika Nidama, Meta Mičela i Anhela Delgada crno-beli tim većim delom utakmice uništavao ekipu Erdema Džana.

Izabrane vesti

Već je prva deonica pokazala koliko je domaćin zagrejan za dolazak velikog rivala. Prvu četvrtinu je dobio sa 21:14, u narednoj držao dvocifrenu prednost i na veliki odmor otišao sa 49:36. Najveću prednost Alimpijevićevi momci imali su sredinom trećeg kvartala kada su vodili sa 60:42, u potpunosti iskoristivši činjenicu da se evroligaš mučio sa šutem sa distance i pogodio samo dve trojke iz 13 pokuša, obe u prvom poluvremenu.

I ne samo to. Bešiktaš je pokazao ozbiljnu zrelost i karakter, te nije paničio ni u odlučujućoj četvrtini kada je Efes uspeo da istopi dvocifrenu prednost i priđe na svega posed zaostatka - 69:66. Usledio je munjevit odgovor crno-belih i mini serija 7:2 za povratak na sigurno odstojanje i koliko-toliko mirniji kraj utakmice.

Decembarsko pojačanje Efesa Danijel Oturu odigrao je ubedljivo najbolji meč od dolaska u klub (25 poena i osam skokova), ali je monstruozno izdanje ostalo u senci drugog poraza u sezoni. Posle 12. rundi, Efes ima skor 10-2, dok mu Bešiktaš i Karšijaka sa 9-3.

U redovima pobedničkog tima blistao je Derik Nidam sa 19 poena, tri skoka i četiri asistencija uz šut iz igre 5/8, Mičel je ubacio 15 poena, dok je Delgado sa 11 poena i 10 skokova zabeležio dabl-dabl učinak.



tagovi

Dušan AlimpijevićKK BešiktašAnadolu Efesefes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara