Darijus Tompson (©Starsport)
Darijus Tompson (©Starsport)

Efes daje 600.000 evra obeštećenja za Micićevog naslednika, Darijus Tompson ide u Istanbul

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.07.23. | 14:04

Navodno je sve dogovoreno

Vasilije Micić kao već dokazani MVP je ostavio veliku rupu na Bosforu, Anadolu Efes pokušaće da je zakrpi igračem koga je Evroliga proglasila najboljim novajliijom u protekloj sezoni. Darijus Tompson je navodno dogovorio sve detalje saradnje sa dvostrukim šampionom Evrope.

Sam igrač će potpisati ugovor na dve plus jednu sezonu, a mada se za sada ne zna koliko će zaraditi jasno je da neće biti jeftin, jer će Efes morati da Baskoniji isplati i obeštećenje.

Izabrane vesti

Prema saznanjima specijalizovanih košarkaških portala – vest je prvi javio Sportando – Baskima će pripasti 600.000 evra. Moraće da ih utroše u novog plejmejkera.

Anadolu Efes ipak neće skupo proći, štaviše, uštedeće, jer Micić je u Istanbulu igrao za platu od 3.500.000 dolara po sezoni. Tompson će biti nešto jeftiniji. Pride, turski klub je dobio 850.000 dolara nadoknade zbog toga što je Micića pustio u Oklahomu.

On se inače nadao da će dobiti šansu u NBA ligi, ali očigledno nije pronašao pravo rešenje. Zvali su ga i milanska Olimpija i Panatinaikos, ali je Anadolu Efes izvukao najviše novca na sto i navodno će Tompson biti jedan od plaćenijih igrača Evrolige.

Donekle i očekivano. I zbog interesovanja svih pomenutih klubova, a i zbog prosečnog učinka od 12,6 poena, 6,7 asistencija, 1,7 ukradenih i 3,2 skoka po utakmici.


tagovi

Darijus TompsonAnadolu EfesOlimpija Milano

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara