Akile Polonara (©MN Press)
Akile Polonara (©MN Press)

Efes opet potpisao Singltona, rastanak sa Polonarom sve bliži

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.01.23. | 09:33

Krilni košarkaš spreman za novi izazov u karijeri

Odlazak Akilea Polonare iz Anadolu Efesa posle samo pola godine saradnje izvesna je stvar, sada je samo pitanje gde će italijanski reprezentativac nastaviti karijeru. Posle potpisivanja Krisa Singltona do kraja sezone, odnosno njegovog povratka u tim gde je nastupao prethodne tri godine, jasno je da će Italijan napustiti Bosfor vrlo brzo.

U košarkaškim kuloarima odlični krilni košarkaš pominjao se i kao želja Crvene zvezde, a kako specijalizovani portal Basketnews javlja, naredna destinacija će najverovatnije biti Virtus Bolonja.

Izabrane vesti

Italijanski velikan radi uveliko na ozvaničenju saradnje, pogotovo jer je poslednji rok za registraciju 9. januar. Naime, nova pojačanja moraju da budu registrovana pre početka 18. kola, odnosno druge polovine sezone.

Petak, 18.30: (1,17) Efes (20,0) Asvel (5,50)

Polonara je na Virtusovom radaru još od letos. Tada je takođe bilo razgovora oko moguće saradnje, ali se Polonara na kraju odlučio da potpiše ugovor na godinu, plus godinu sa dvostrukim uzastopnim šampionom Evrope – Efesom.

Ipak, dosadašnji njegov boravak u Efesu nije bio shodno očekivanjima. Polonara beleži svega 11 minuta u proseku, a počeo je samo sedam utakmica u Evroligi. U poslednje vreme je potpuno izvan rotacije Ergina Atamana, a takođe se bori i sa povredom noge. Posle utakmice sa Panatinaikosom trener Efesa je čak otkrio da je igrač tražio da napusti klub. Efes je u međuvremenu reagovao i vratio Singltona koji je letos bio spreman da okrene novi list u karijeri, ali je posle šest meseci odmora ipak izabrao da se vrati na mesto uspeha.

Polonara je u Virtusu viđen kao pojačanje koje bi nadomestilo česte povrede Toka Šengelije i Džordana Mikija, te dopunilo prazne minute Mema Žaitea i Ismaela Bakoa.


tagovi

Akile PolonaraAnadolu EfesEvroligaVirtus BolonjaKris Singlton

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara