undefined
undefined

Egzum senior uživa u Madridu: Verujem u Partizan, u Australiji bili budni da gledaju Dantea

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.04.23. | 12:04

Otac Dantea Egzuma saživeo se sa ekipom Željka Obradovića u glavnom gradu Španije, a sa navijačima je ostvario posebnu konekciju što se videlo na ulicama Madrida posle prve utakmice

/Od izveštača MozzartSporta iz Madrida/

Igrači Partizan Mozzart Beta su pravi hit, gde god da igraju okruženi su navijačima željnih fotografija i autograma, tako je bilo i u Madridu, a samo jedan čovek može da se meri u ovom momentu sa popularnošću pulena Željka Obradovića - Sesil Egzum. Pošto je stigao čak iz Australije, otac Dantea Egzuma već skoro dva meseca putuje sa ekipom iz Humske na sva gostovanja po Evropi pa smo ga videli i u Viznik centru, ali i na ulicama glavnog grada Španije kako slavi sa Grobarima veliku pobedu na prvom meču.

Izabrane vesti

Na dan druge utakmice, nekadašnji saigrač Majkla Džordana sa koledža Severna Karolina nešto smirenije za Mozzart Sport priča o svemu što je doživeo za ova tri dana u Španiji bodreći crno-beli tim.

"Uživam, euforičan sam", bilo je prvo što nam je rekao gospodin Egzum.

Baš kao i svima koji su pratili utakmicu na malim ekranima, prva utakmica je ostavila poseban utisak.

"Završila baš onako kako sam se nadao. Znao sam da ako pobedimo prvu utakmicu imamo šanse da pobedimo čitavu seriju. Malo sam se uplašio kada je bilo 77:70 za Real, ali ekipa je uspela. Kada imate igrače kao što je Kevin Panter koji je bio miran u toj situaciji onda je sve moguće".

Samo 21 sekundu pre kraja susreta, Real je imao prednost posle bravura Gabrijela Deka. Međutim, baš kao što je Sesil istakao, Partizan ima Kevina Pantera. Čak i daleka Australija propratila je pobedonosni koš Partizan Mozzart Beta

"Bio sam stresiran, krenula je glava da me boli, ali onda olakšanje, sve me je prošlo kada smo pobedili. Uz to sam sve vreme komunicirao sa ćerokom, u Australiji su bili budni da prate utakmicu. Fantastično je bilo".

Svi u timu Partizana su imali veliki udeo u pobedi protiv Reala pa tako i Dante koji je postao jedan od najbitnijih igrača crno-belih ove sezone oduševljavajući sve svojim atletskim sposobnostima. Ipak, Sesil nešto drugo želi da istakne u prvi plan.

"Odgajio sam ga i vaspitao da igra košarku na pravi način. Ja sam neko ko voli odbranu, naučio sam ga kako da igra odbrani i mislim da to radi vrlo dobro. Tim je definitivno klinuo i mislim da su na pravom putu da urade nešto specijalno".

Ipak, najupečatljiviji su Egzumovi prodori koje niko u Evropi nije u stanju da zaustavi.

"Danteova prednost je brzina i eksplozivnost, verovatno će biti fauliran ili će postići koš kad krene da trči niz teren"

Ni sam nije mogao da sanja da će doživeti ovoliku popularnost kod navijača Partizana koji traže sliku sa Sesilom gde god ga sretnu, pa je tako bilo i pred ovaj razgovor u holu hotela kad su dva navijača crno-belih oduševljeno prišli da se fotografišu.

"Baš nisam očekivao ovo. Video sam da je Dante popularan, ali nisam znao da su navijači ovoliko strastveni. Uživam sa njima. Prelepo mi je u Beogradu i na utakmicama".

Posle razgovora, Danteov otac je istakao da želi da iskoristi još malo slobodnog vremena da uživa u čarima Madrida pre nego što ponovo krenu stresovi kojih će sasvim sigurno biti kada krene drugi meč plej-ofa od 20.45 (TV Sport klub 1).



tagovi

Dante EgzumKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara