Džoel Embid (AFP)
Džoel Embid (AFP)

Embid vrišti za MVP titulom: U martu nema meč sa ispod 30 poena, noćas razneo Klivlend (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.03.23. | 03:37

Kamerunac protiv Kavalirsa pored 36 poena upisao i 18 skokova, tri asistencije i čak četiri blokade

Kukao je Džoel Embid pre nešto manje od godinu dana kako ne zna šta više treba da uradi kako bi uzeo MVP titulu, kako ima osećaj da ga ljudi mrze, te da je standard za igrače iz Filadelfije drugačiji u odnosu na neke druge. Dve godine ostajao je u senci aktuelnog najkorisnijeg igrača NBA lige Nikole Jokića i nekih petnaestak utakmica pred kraj ligaškog dela sezone ponovo kaska za Somborcem u MVP trci. Međutim, vrišti kamerunski centar za priznanjem koje mu izmiče, a to pokazuju i njegovi nastupi u završnici sezone pred plej-of. Radi sve kako bi laskavo priznanje na kraju otišlo njemu u ruke i od starta marta meseca se bukvalno ne gasi.

Večeras je sa 36 poena, 18 skokova, tri asistencije, te četiri blokade potopio Klivlend (109:118), a na sedam martovskih utakmica nijednom nije pao ispod brojke od 31 poena. Pritom Filadelfija u tom nizu samo jednom nije slavila, a večeras je zaradila šesti uzastopni trijumf. Embid je proveo na parketu 38 minuta, odigrao je izuzetno racionalno, nije trošio previše lopti, bar ne pri šutu - pogodio je 12 puta iz 19 pokušaja iz igre. Jedinu statističku mrlju predstavljaju izgubljene lopte kojih je bilo ukupno šest.

Izabrane vesti

Interesantno, na 04:15 pre kraja meča, Embidu je sviran faul u napadu, ali zadržao je prvu zvezdu tima na terenu Dok Rivers. Trener Filadelfije je tražio čelendž koji se ispostavio uspešnim pa su sudije preinačile odluku. Bilo je to pri rezultatu 108:101 za Filadelfiju i pitanje je da li bi domaćin da je Embid izašao uspeli da prirede neizvesniju završnicu. Po pitanju učinka činjenica da je Kamerunac ostao na parketu nije mnogo promenila budući da je u nastavku meča postigao još samo dva poena.

Imao je centar File sjajnu pomoć od Džejmsa Hardena. Prva Brada NBA lige je razigravala saigrače, isporučila čak 12 asistencije, a uz to ubacila i 28 poena. Dakle, dvojac Embid - Harden postigao je više od polovine poena gostujućeg tima.

Prenost se smenjivala nekoliko puta tokom utakmice. Fila je bolje otvorila meč i prvu deonicu završila sa blagom prednošću, Kevsi su uzvratili istom merom u drugom delu i na veliki odmor otišli sa plusom od pet poena - 60:55. U trećoj deonici domaći su uspeli da se odlepe i na 13 koševa razlike (70:47), ali su ih Seventisiksersi do kraja pretposlednjeg kvartala sustigli. Kvalitet je u odlučujućoj četvrtini prevagnuo na Filadelfijin tas, a Levert koji je koliko toliko vukao Klivlend očigledno nije mogao sam. Ispod očekivanja odigrao je Donovan Mičel, postigao, za njegove standarde skroman 21 poen i pogodio samo jednu trojku iz sedam pokušaja.

NBA - REZULTATI

Klivlend - Filadelfija 109:118

/Levert 24 - Embid 36/

Majami - Memfis 138:119

/Adebajo 26 - Džekson 25/

Čikago - Sakramento 114:117

/Derozan 33 - Foks 32/

Hjuston - LA Lejkers 114:110

/Porter 27 - Rivs 24/

Minesota - Boston 102:104

/Edvards 28 - Braun 35/

San Antonio - Dalas 128:137 /nakon produžetka/

/Džonson 27 - Vud 28/

LA Klipers - Golden Stejt 134:126

/Džordž 30 - Kari 50/



tagovi

Džoel EmbidFiladelfija SeventisiksersKlivlend Kavalirs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara